Krigen i Ukraina

Linda løp da missilet traff

Norske Linda Sandvik ble vitne til missilangrepene på Lviv.

EKSPLODERER: Minst fire missiler slo ned i den ukrainske byen Lviv andre påskedag. Ifølge lokale myndigheter ble sju personer drept og elleve såret. Video: Twitter. Redigering: Håvard T-L Knutsen. Vis mer
Publisert

- Plutselig hørte jeg noe som minnet om et fly. Da jeg så opp, innså jeg at det var et missil som fløy over hodet mitt. Det var mye større enn hva jeg hadde forestilt meg i utgangspunktet.

Det sier Linda Sandvik til Dagbladet, etter at hun mandag ble vitne til at flere russiske missiler traff i nærheten av jernbanestasjonen i den vest-ukrainske storbyen Lviv.

- Kort tid etterpå kom det et nytt missil og vi begynte å løpe mot bomberommet. Da traff et tredje missil bakken. Nøyaktig hvor missilet landet vet jeg ikke, men det virker som det traff rett bak jernbanestasjonen.

Hjelpearbeiderne ble sittende i bomberommet til flyalarmen var over. Hun forteller at det var flere barn som gråt inne på bomberommet.

- Ble ansett som trygt

Sandvik hadde reist til Lviv for hente ukrainske flyktninger til Norge sammen med den humanitære aksjonen «Hvite busser 2022». Før mandagens tur hadde hun allerede vært fire ganger i Polen, men denne gangen hadde de blitt spurt om å reise inn i Ukraina. Årsaken var at flyktningene ikke hadde mulighet for å komme seg selv til Polen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer