Linda-Marie la ut et bilde av seg selv i bikini. Men det er det hun skriver som inspirerer folk over hele verden

- Det er så moro!

KROPPSPRESS: «Jeg sa tidligere i dag at jeg skulle fortelle hva jeg bekymrer meg for når jeg er på stranda. Så her kommer det. Det er ikke kroppen min, det er ikke de fine valkene mine, de søte cellulittene mine eller mine mektige bryster som truer med å hoppe ut av bikinien min om jeg gjør noe drastisk. Det er ikke min stilige rompe som kanskje er litt for stor for de små solsengene, og det er ikke mine unike feil som ingen andre har. Det jeg bekymrer meg for er alle andre. Jeg bekymrer meg for alle som ser ut som meg, men som skammer seg over det. Som gjemmer seg i håndkleet, eller aldri tar av seg t-skjorta. Som engstelig ser på alle andre for å se om de ser tilbake», skriver Linda-Marie Nilsson. Foto: Facebook
KROPPSPRESS: «Jeg sa tidligere i dag at jeg skulle fortelle hva jeg bekymrer meg for når jeg er på stranda. Så her kommer det. Det er ikke kroppen min, det er ikke de fine valkene mine, de søte cellulittene mine eller mine mektige bryster som truer med å hoppe ut av bikinien min om jeg gjør noe drastisk. Det er ikke min stilige rompe som kanskje er litt for stor for de små solsengene, og det er ikke mine unike feil som ingen andre har. Det jeg bekymrer meg for er alle andre. Jeg bekymrer meg for alle som ser ut som meg, men som skammer seg over det. Som gjemmer seg i håndkleet, eller aldri tar av seg t-skjorta. Som engstelig ser på alle andre for å se om de ser tilbake», skriver Linda-Marie Nilsson. Foto: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er sommer og det er sol, og for mange er det ensbetydende med strandliv, bading og soling. Det gjelder i alle fall for svenske Linda-Marie Nilsson.

24-åringen er derimot bekymret for at ikke alle føler at de kan nyte sommeren til det fulle. Den 30. mai la hun derfor ut et innlegg på sin Facebook-side sammen med bildet som er brukt øverst i artikkelen.

Hun skriver:

«Jeg sa tidligere i dag at jeg skulle fortelle hva jeg bekymrer meg for når jeg er på stranda. Så her kommer det. Det er ikke kroppen min, det er ikke de fine valkene mine, de søte cellulittene mine eller mine mektige bryster som truer med å hoppe ut av bikinien min om jeg gjør noe drastisk. Det er ikke min stilige rompe som kanskje er litt for stor for de små solsengene, og det er ikke mine unike feil som ingen andre har. Det jeg bekymrer meg for er alle andre. Jeg bekymrer meg for alle som ser ut som meg, men som skammer seg over det. Som gjemmer seg i håndkleet, eller aldri tar av seg t-skjorta. Som engstelig ser på alle andre for å se om de ser tilbake».

«Lei meg» Videre skriver hun at hun håper innlegget og bildet hennes kan overbevise flere om at det er helt i orden å gå på stranda, selv om man kanskje ikke er 100 prosent fornøyd med hvordan man ser ut.

Hun sier at hun har fått en rekke meldinger fra de som sier at de ikke tør, og at det gjør henne trist.

«Jeg blir lei meg når dere ikke innser hvor fine dere er. Men jeg håper at dette kan få dere til å forstå».

Rørt Og responsen har ikke uteblitt. På en knapp uke har over 64 000 personer likt bildet, og det har i skrivende stund blitt delt nesten 7000 ganger. Over 3000 mennesker har gitt henne sin støtte i kommentarfeltet.

Medier over hele verden har plukket opp historien. Til svenske Expressen, der hun også jobber, forteller hun at hun er rørt over responsen.

- Det er så moro! Jeg har fått tilsendt lenker til artikler om meg og bildet mitt på engelsk, fransk, tysk og en masse språk jeg ikke engang kan. Jeg er rørt over all kjærlighet folk viser meg, sier hun.

Likevel er det responsen fra de hun forsøkte å nå, som har truffet nærmest hjerterota.

- Mest rørt blir jeg av alle de tusen e-postene jeg har fått fra mennesker som skriver at de nå for første gang våger å ha på seg bikini, badedrakt, shorts eller noe annet. Det gjør meg både rørt og stolt, sier hun.

Reagerte Dette er heller ikke første gangen et av Nilssons bikinibilder får global oppmerksomhet. Det samme skjedde sommeren 2012 da hun reagerte på alle de «perfekte» bikinibildene som dukket opp i sosiale medier.

- Ja, ja, hvis alle med flate mager kan legge ut sine strandbilder, kan jeg det også!, skrev hun.

Nilsson, som da var journalistikkstudent, forklarte på bloggen sin at hun la ut bildet som et svar på det hun opplevde som en ensretting på det sosiale mediet Facebook.

- Jeg er så jævla lei av at jenter som ser ut som meg, ikke tør å legge ut sine sommerbilder, ikke tør å vise hvor vakre de er - iallfall ikke i min vennefeed. Der legger de tynne, små jentene ut bilder med sine kropper mot havet; de litt større legger ut bilder av bare havet, skrev hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer