Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Linda Tripp(er) på farlig tynn is

NEW YORK (Dagbladet): Linda Tripp spiller en mystisk, men stadig større rolle i spillet om Clintons underliv. Pentagon-sekretæren, som tok opp 20 timer med Monica Lewinsky-betroelser på lydbånd, ga i hemmelighet hele sitt materiale til Paula Jones' advokater. Det skjedde dagen før de skulle krysseksaminere Clinton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tripp så Kathleen Willey komme ut av Det ovale kontor, angivelig med klærne i uorden. Muntert fortalte Willey at Clinton hadde lagt an på henne.

Tripp lekket historien til Newsweek, og advokatene til Paula Jones ble oppmerksomme på henne. Nå tripper Linda videre på tynn is.

Det er avisa Washington Post som skriver at Tripp møtte advokatene til Paula Jones i hemmelighet sitt eget hjem i Columbia utenfor Washington DC, om kvelden den 16. januar. Da hadde allerede Linda Tripp gitt sine lydbånd med opptakene av Monicas betroelser til spesialetterforsker Kenneth Starr.

Samme dag som hun møtte Paulas advokater, fikk hun Monica til å gjenta det meste av det hun hadde fortalt mens FBI gjorde opptak for Starr.

Konkret

Opplysningene fra Tripp satte Paulas advokater i stand til å stille Clinton helt konkrete spørsmål, og de spurte ham rett ut om han hadde hatt et seksuelt forhold til Monica.

Det benektet presidenten. Han sa også at han ikke kunne huske å ha vært alene med henne. Advokatene fulgte opp og spurte om han hadde gitt Monica gaver, og Clinton innrømmet at han hadde gitt henne «småting».
Det er denne forklaringen som nå er det viktigste grunnlaget for spesialetterforsker Kenneth Starrs aggressive granskning av Clinton. Hans ord kan bli stående mot hennes dersom Monica går bort fra sin skriftlige erklæring om at det ikke var et seksuelt forhold mellom dem.

Bokagent

Linda Tripp lå i fjor i forhandlinger med bokagenter i New York om å skrive en bok fra innsiden av Det hvite hus der hun jobbet som sekretær både under Bush og Clinton.

Tripps agent i New York er Clinton-hateren Lucianne Goldberg som tok opp sine samtale med Tripp på bånd.
I fjor høst ringte en anonym kvinne til det høyrevridde Rutherford-instituttet som betaler advokatregningene for Paula Jones, og sa at Paulas advokater burde sjekke «Monica».

Goldberg sier at det ikke var hun som ringte.

TRIPP: Linda Tripp har vært sterkt involvert i avsløringene om Bill Clinton og hans kvinnehistorier.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!