Lindas familie spurte først etter bagen

Det var avdøde Linda Didriksens familie som først satte søkelyset på bagen som politiet mener at tiltalte kan ha fraktet vekk Linda i.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kom frem i tredje dag av saken mot den drapstiltalte 21-åringen i Salten tingrett. Politiførstebetjent Arnt Marvin Fuglaas fra Meløy lensmannskontor forklarte seg om letefasen og etterforskningen i Linda-saken.

Et sentralt spørsmål i saken er en stor bag som tiltalte har hatt siden konfirmasjonsalderen, men som forsvant i tiden etter at Linda ble borte. 21-åringen har ikke klart å gjøre rede for hvor eller når bagen forsvant, men han mener han må ha kastet den.

I går kom det fram at det var plass til Linda Didriksen i bagen. Under lek med lillesøsteren julen 1999 hadde hun krøpet opp i bagen.

Fuglaas fortalte retten at det var familien som først spurte om hvor det var blitt av bagen. Til da hadde den vært ukjent i etter forskningen. I et avhør 13. september 2000 nevnte tiltalte selv bagen i et avhør, men det var etter at familien hadde begynt å etterspørre den.

Linda Didriksen ble funnet drept i Storvikskaret i juni 2001, ett år etter at hun forsvant. Hennes nå 21 år gamle samboer er tiltalt for å ha drept henne. Påtalemyndigheten mener det trolig må ha skjedd ved kvelning i deres felles leilighet.

(NTB)