Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lindberg får gratis lege

Den tidligere selfangstinspektøren Odd Lindberg fikk tilbud om gratis leilighet i Trondheim i går gjennom Dagbladet. Nå tilbyr allmennpraktiker Thomas Johansson ham og familien gratis legetjenester i samme by så lenge han ønsker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Lindberg har fått uverdig behandling i Norge, sier legen, som oppfordrer andre nordmenn til å støtte Lindberg.

Thomas Johansson ble inspirert av at Bjørn W. Lunde tilbyr Lindberg gratis leie av en treroms leilighet i Trondheims beste strøk.

Støtteforening

- Jeg hadde lenge irritert meg over den behandlingen Lindberg har fått her i Norge. Derfor reagerte jeg når dette konkrete initiativet kom, sier Thomas Johansson.

Han vil gjerne være med på å danne en støtteforening for å få Lindberg tilbake til Norge. Tidligere denne uka sa Lindberg til Dagbladet at han gjerne ville gravlegges i norsk jord.

- Det viktigste er å få mannen til å føle at han er velkommen hit. Slike tilbud symboliserer forståelse og vilje til å støtte ham. Det vesentlige er ikke om han sier ja til hjelpen eller til å komme til Trondheim.
- Hvorfor kommer du med dette tilbudet?

- Uten at jeg kjenner Lindberg-saken grundig, synes jeg det virker som om staten har latt ham i stikken som en syndebukk. Lindberg hadde en offentlig stilling og prøvde å gjøre jobben sin ut fra overbevisning og moral. Jeg skammer meg litt på vegne av Norge og rettssamfunnet, sier legen.

Odd Lindberg sier han er rørt, takknemlig og ydmyk overfor den støtten som nå kommer fra Norge.

Har grått

- Vi setter fryktelig stor pris på dette. Men vi må tenke oss godt om. Vi har lært oss å leve med utlendighet og elendighet, selv om vi lengter tilbake til Norge. I mange år har vi grått etter røster i Norge. Det kjennes vanskelig når noen plutselig åpner hånden for oss, sier den tidligere selfangstinspektøren som er dømt til å betale norske selfangere en halv million kroner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media