Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lindeberg-drapet: - Familien hadde begynt å tenke at saken aldri ville bli oppklart

Én person siktet for medvirkning til drap på familiefar.

21-ÅRING SIKTET FOR MEDVIRKNING: Kriminalteknikere sikret spor ved åstedet på Lindeberg i Oslo i april i fjor. Foto: Halvor Solhjem Njerve
21-ÅRING SIKTET FOR MEDVIRKNING: Kriminalteknikere sikret spor ved åstedet på Lindeberg i Oslo i april i fjor. Foto: Halvor Solhjem Njerve Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet begjærer fire uker i varetekt for 21-åringen som i går ble pågrepet og siktet for medvirkning til drap på Shazad Aslam (40). Mannen er tidligere ustraffet og har utenlandsk bakgrunn, får Dagbladet opplyst.

21-åringen erkjenner ikke straffskyld. Retten ga i dag påtalemyndigheten medhold i at mannen skal varetektsfengsles i fire uker - to uker i isolasjon og fire uker med brev- og besøksforbud.

- Han er sjokkert over pågripelsen, og vil begjære seg løslatt, uttalte 21-åringens forsvarer, Inam Ghous Ali, til Dagbladet tidligere i dag.

Aslam ble funnet med omfattende hodeskader utenfor leiligheten sin på Lindeberg i Oslo, og politiet mener at han ikke var et tilfeldig offer.

- Det er åpenbart flere involverte, og siktede har forklart seg om enkeltpersoner, sier aktor, politiadvokat Christian Hatlo, til Dagbladet. Hatlo ønsker ikke å uttale seg nærmere om 21-åringens forklaring.

- Min klient har det tungt, og vil ta betenkningstid, sier forsvarer Ali.

Familien lettet Av hensyn til etterforskningen, ba aktor om at fengslingsmøtet skulle gå for lukkede dører. Politiet mener at det skal være flere som er involvert i ugjerningen og at saken må gå for lukkede dører av hensyn til etterforskningen. 
- Det har godt veldig lang tid uten at det har skjedd noe som helst, og de etterlatte er veldig lettet for at det endelig har kommet et gjennombrudd i saken, sier de pårørendes bistandsadvokat Harald Stabell til Dagbladet. 

I morgentimene informerte han familien om at en person var pågrepet og siktet for medvirkning til drap. 

- De hadde begynt å tenke at saken aldri ville bli oppklart. De har ikke fått svar før nå, og er glad for at de muligens kommer et skritt nærmere svaret på hvorfor han ble drept, sier Stabell.

- Ikke tilfeldig offer Morgenen etter drapet fant en forbipasserende et våpen ved åstedet, som ikke ble funnet da området ble finkjemmet i timene etter drapet. 

Våpenet er en halvautomatisk pistol, en Intratec Scorpion kaliber 22, med påmontert lyddemper og høykapasitetsmagasin. Politiet har satt våpenet i sammenheng med drapet, men politiet har ikke bekreftet at det er drapsvåpenet. 
 
Politiet mener også at 40-åringen ikke var noe tilfeldig offer, noe som skyldes mannens forhistorie. I 1996 begikk han tre drapsforsøk på fire timer og ble da omtalt som «Oslo-desperadoen»
Etter at han slapp ut fra soning skal han ha levd et lovlydig liv som T-banesjåfør og familiefar.

DREPT: Shazad Aslam (40).
DREPT: Shazad Aslam (40). Vis mer