Lindex ødelegger sexy barneklær

Kleskjeden Lindex fjerner barneklær etter press fra forbrukerne. Klær ned til 5-åringer var for sexy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Sverige har Lindex og andre kleskjeder den siste uken fått mye kritikk for å selge klær til barn som er kopier av sexy voksenklær.

Nå trekker Lindex tilbake et titalls plagg for jenter som virker for dristige og utfordrende. Klærne er beregnet på barn fra 5-års alderen og opp til 13-åringer. Plaggene som i første omgang trekkes tilbake er truser og topper. Tidligere har Lindex vedtatt at de ikke skal selge tangatruser til barn og unge jenter, og de har valgt å ikke føre kamuflasjemønstrede klær til gutter.

- Lindex ønsker ikke å støte kundene sine, derfor gjør vi dette, sier informasjonsdirektør i det svenske kleskonsernet Åsa Lindell Byström til Dagbladet.no. Klærne vil enten bli brent eller klippet opp, opplyser Lindex.

Holdningsendring

Klærne blir trukket tilbake fra butikker i Norge, Sverige, Finland og Tyskland så raskt som mulig.

- Er det press fra publikum som gjør at dere trekker tilbake klær?

- Nei, men vi har tatt innover oss signalene fra debatten rundt barneklær den siste uken, og tar følge av den.

- Har Lindex sine innkjøpere feiltolket kundenes ønsker?

- Nei, det tror jeg heller ikke. Noen av de klærne som nå trekkes tilbake har vi solgt i flere år. Jeg tror det er opinionen som i det siste har endret holdninger til hva slags klær man vil kle opp barna sine med, og da må vi også følge etter, sier Byström.

Lindex vil nå gå gjennom sine etiske retningslinjer som innkjøperne og designerne følger. Selskapet skal ta et initiativ til at resten av bransjen ser nærmere på sine etiske regler rundt barneklær.