Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lindex om drepte Catrine: - En betrodd og avholdt medarbeider, som er dypt savnet

Var butikksjef.

DREPT: Det var Catrine Røthe (42) fra Manglerud i Oslo som ble knivdrept på vei til jobb forrige uke. Flere berørte tente dagen etter lys og la ned blomster ved garasjeanlegget på Manglerud, der hun ble funnet drept onsdag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet / Privat
DREPT: Det var Catrine Røthe (42) fra Manglerud i Oslo som ble knivdrept på vei til jobb forrige uke. Flere berørte tente dagen etter lys og la ned blomster ved garasjeanlegget på Manglerud, der hun ble funnet drept onsdag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Catrine Røthe (42) var på vei til jobben som daglig leder av Lindex-butikken på Lambertseter senter, da hun ble drept av en 55 år gammel tunisisk mann onsdag i forrige uke. Nina Haugen, markedssjef i Lindex, sier at Røthe var en betrodd og avholdt medarbeider, og at hun er dypt savnet.

- Hun har jobbet hos oss siden 2001, da hun begynte som assisterende butikksjef på Lindex Bogstadveien, sier Haugen til Dagbladet.

- Hun etterlater seg et stort savn. Hun var inspiererende å jobbe med, hadde godt humør og leverte gode resultater, sier Haugen.

- Er bare trist Det har vært minnestunder både på butikken på Lambertseter, og på hovedkontoret.

Inntil hun ble butikksjef på Lambertseter i 2012, jobbet Røthe tre år på butikkjedens hovedkontor som «merchandiser». Hun har også jobbet som prosjektleder ved åpning av nye butikker, og har i flere jobbet tett med markedssjef Haugen, og de ble godt kjent.

- Hun har hatt forskjellige roller hos oss. Det som har skjedd er bare trist, og våre varmeste tanker går til de pårørende, sier hun.

Røthe etterlater seg en 20 år gammel sønn.

Varetektsfengslet Etter drapet på Røthe, kjørte den siktede 55-åringen fra Manglerud til Grønland, hvor han drepte en bekjent av seg, en 50 år gammel norsk statsborger av tunisisk opprinnelse.

Den siktede 55-åringen ble fredag varetektsfengslet i fire uker, blant annet fordi politiet mener det er gjentakelsesfare. 55-åringen er nå innlagt på en psykiatrisk institusjon, og vil være der den nærmeste framtiden.

Siktede og Røthe har tidligere vært i et forhold, og hadde i den senere tid gjenopptatt noe kontakt.

Forsvarer Steinar Stenvaag har sagt til Dagbladet at han ikke kan se noe motiv for drapene.

55-åringen har i avhør med politiet gitt uttrykk for et generelt sinne mot tunisiere, islam og muslimer.

- Han er kritisk til sine landsmenn. Han har et ideologisk syn på det, sa forsvarer Steinar Stenvaag til Dagbladet fredag.

- Han føler seg kanskje sviktet av sine landsmenn, og at flere kunne ha hjulpet ham i en vanskelig situasjon, sa forsvareren videre.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media