Lindex tilbakekaller barneklær

Inneholder giftig kjemisk stoff.

KALLES TILBAKE:  Lindex kaller tilbake disse fire genserne som inneholder kjemikalier som ikke er lovlige i barneklær og leker. Faksimile fra Lindex.com
KALLES TILBAKE: Lindex kaller tilbake disse fire genserne som inneholder kjemikalier som ikke er lovlige i barneklær og leker. Faksimile fra Lindex.comVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Kleskjeden Lindex trekker tilbake fire forskjellige T-skjorter fra sitt barnesortiment fordi det er et for høyt innhold av kjemiske stoffer i dem.

T-skjortene inneholder blant annet det giftige stoffet DEHP, som er forbudt å bruke i leker og småbarnsprodukter. Ifølge Klima- og forurensningsdirektoratet kan det skade evnen til å få barn og gi skader på foster.

Lindex beklager at plaggene har passert deres sikkerhets- og kvalitetstester, og de opplyser samtidig at de avslutter samarbeidet med fabrikken som har produsert T-skjortene. — Vi har så langt solgt 3.006 eksemplarer av T-skjortene. Det gjelder tre typer T-skjorter med Hello Kitty-trykk som kom i salg i uke 16. Den siste typen har Star Wars-motiv og kom i salg i uke sju, sier manager for marketing og merchandising i Lindex, Nina Haugen, til NTB. T-skjortene er solgt i størrelsene 86-140 centimeter. Haugen ber om at kunder som har kjøpt disse T-skjortene, returnerer dem til en Lindex-butikk. — Og de skal selvsagt få pengene sine tilbake, sier hun. Lindex trekker tilbake T-skjortene av den samme typen over hele Norden. Beslutningen om å kalle dem tilbake kom etter at et finsk forbrukermagasin avslørte at trykket på en av T-skjortemodellene inneholdt for høye verdier av kjemiske stoffer. — Da undersøkte vi de andre genserne, ettersom de kommer fra samme fabrikk. Også disse genserne viste seg å inneholde for høye verdier av kjemikalier, sier PR-sjef Anna Lindblad hos Lindex i Sverige til TT.

(NTB)