Lindhs drapsmann er ikke lenger svensk

Mijailo Mijailovic (25) er nå kun serbisk statsborger, skriver Dagens Nyheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mijailovic er dømt for drapet på Sveriges utenriksminister Anna Lindh. I går besluttet svenske myndigheter å etterkomme 25-åringens ønske om å bli fratatt sitt svenske statsborgerskap.

Mijailovic, som er født i Sverige av serbiske foreldre, har tidligere hatt dobbelt statsborgerskap. Nå er han kun serbisk statsborger.

Mijailovics advokat Peter Althin vil ikke fortelle hvorfor 25-åringen ønsket å kvitte seg med sitt svenske pass, men ifølge Aftonbladet håper han på å bli utlevert til Serbia.

Tilsto

Anna Lindh ble knivstukket på kjøpesenteret NK i Stockholm sentrum 10. september i fjor. Hun døde 13 timer senere av skadene hun var blitt påført.

Mijailovic ble pågrepet to uker senere, og tilsto i januar drapet på Lindh. Han hevdet da at det var stemmer i hodet, deriblant stemmen til Jesus, som hadde befalt ham å drepe.

Mijailovic er senere funnet skyldig i to rettsinstanser. Tingretten dømte ham til fengsel på livstid, mens lagmannsretten omgjorde dette til rettspsykiatrisk forvaring.

Saken er nå til behandling for svensk høyesterett, og den svenske riksadvokaten har gjort det klart at han vil kreve fengsel på livstid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer