Line (26) ble alvorlig syk etter å ha blitt mobbet i flere år. Krever 10 millioner kroner i erstatning

Kan bli ny rettssak i mobbesaken i Malvik kommune.

ERSTATNING:  Line Sommer Hoel (26) har i lang tid vært i strid med hjemkommunen Malvik på grunn av mobbingen hun ble utsatt for da hun gikk på ungdomsskolen. Foto: Privat
ERSTATNING:  Line Sommer Hoel (26) har i lang tid vært i strid med hjemkommunen Malvik på grunn av mobbingen hun ble utsatt for da hun gikk på ungdomsskolen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Line Sommer Hoel (26) har i lang tid vært i strid med hjemkommunen Malvik på grunn av mobbingen hun ble utsatt for da hun gikk på ungdomsskolen.

I slutten av august ble det kjent at Sommer Hoel får utbetalt 1,6 millioner kroner i erstatnings av kommunen.

Allerede da varslet hennes advokat, Christian Lundin i Advokatfirmaet Ness Lundin DA, at hun har krav på en langt høyere sum.

Nå har Lundin sendt et prosesskriv til kommunen med krav om erstatning på 10 millioner kroner.

Betydelig større sum

I prosesskrivet er det oppført flere anførsler for hva advokaten og Sommer Hoel mener er riktig erstatning i mobbesaken. Anførslene gjelder blant annet tapt inntektsgivende arbeid, livsutfoldelse og utgiftene hun har hatt og kommer til å få i framtiden.

- På vegne av Sommer Hoel mener vi at dette er riktig erstatningssum. Ut i fra den situasjonen hun er i nå er det ikke sannsynlig at hun vil komme i inntektsgivende arbeid og det antar jeg at kommunen er enig i, sier Lundin til Dagbladet.

Ønsker avslutning på saken

Sommer Hoel har alvorlige helseplager av det hun har vært gjennom på ungdomsskolen og det kommunen er holdt erstatningsansvarlig for.

Ifølge advokaten er hun mer eller mindre sengeliggende og må bruke rullestol i det daglige og må ha mye hjelp.

- Hun ønsker å få en avslutning på saken og det er alle parter tjent med. Kommunen har tidligere sagt at de er villig til å forhandle. Det gjenstår å se om kommunen kommer til å leve opp til dette. Jeg håper at partene kommer til enighet og at det ikke blir en ny rettssak, sier Lundin.

ERSTATNING: Christian Lundin har sammen med Linda Sommer Hoel fremmet et erstatningskrav på 10 millioner kroner. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
ERSTATNING: Christian Lundin har sammen med Linda Sommer Hoel fremmet et erstatningskrav på 10 millioner kroner. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

Uaktuell sum

Dersom Lundin, på vegne av Sommer Hoel, ikke blir enig med Malvik kommune, kan det bli ny rettssak. Allerede nå varsler kommunens advokat, Bjørn M. Brauti i Advokatfirmaet Nidaros DA, at de ikke kommer til gå med på kravet.

- Jeg kommer ikke til å råde Malvik kommune til å utbetale 10 millioner kroner, sier Brauti til Dagbladet.

Brauti sier at han skal gå gjennom prosesskrivet med Malvik kommune neste uke.

- Hvor mye vi skal gå med på, kan jeg ikke si nå, sier advokat Brauti og antyder at svaret kommer om en ukes tid.

«Ødelegges bit for bit»

Tingretten slo i fjor høst fast at kommunen og skolen hun gikk på har ansvaret for skadene. Kommunen trakk anken til lagmannsretten.

Sommer Hoel har vært åpen om hvordan hun har det. I januar skrev hun i et blogginnlegg at hun «ødelegges bit for bit» i denne saken. Til Dagbladet har hun fortalt at hun håper hennes sak senker terskelen for andre som vil gå til sak etter å ha opplevd mobbing.

- Andre ville kanskje ha våget å stå opp for sin rett hvis de så at det nyttet, men det her viser bare at det er en umulig kamp og vil føre til at folk ikke tør. Dette kommer til å ta motet fra folk, sa hun til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer