Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Line mistet faren til corona

73-åringen døde av corona søndag.

DØDE: Line Nilsens 73 år gamle far døde på Akershus universitetssykehus søndag, elleve dager etter å ha fått påvist coronaviruset. Ifølge henne kjempet faren hver eneste dag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DØDE: Line Nilsens 73 år gamle far døde på Akershus universitetssykehus søndag, elleve dager etter å ha fått påvist coronaviruset. Ifølge henne kjempet faren hver eneste dag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Søndag døde en 73 år gammel mann som følge av coronasmitte og sykdommen covid-19 på Akershus universitetssykehus.

Mannen var bosatt i Nordre Follo kommune sør for Oslo.

De pårørende er varslet om dødsfallet. Mandag skrev mannens datter, Line Nilsen, et innlegg på gruppa «Bli med på Norges største dugnad. Ta en for laget.» med over 80 000 medlemmer.

Hun har også latt seg intervjue av VG mandag.

AHUS: En pasient innlagt på Ahus har dødd som følge av coronavirussmitte. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Han kjempet og kjempet imot. Det var forferdelig å se på hvordan kroppen hans kjempet for å få puste. Jeg unner ikke noe menneske å måtte kjempe den kampen pappa gjorde. Jeg håper ingen får oppleve det samme, sier Line Nilsen til VG.

Kreftsyk

Hun forteller videre er at mora er i isolasjon. Ifølge henne var faren kreftsyk og holdt seg mye innendørs. Han skal ha blitt innlagt på sykehus elleve dager før han døde.

Line Nilsen har ikke svart på Dagbladets henvendelser mandag.

På Facebook-gruppa kommer hun med en oppfordring til alle.

«I går fikk himmelen en ny stjerne. Etter 11 dagers kamp mot covid 19 orket ikke kroppen din mer. Du kjempet og kjempet hver eneste dag. Det har vært en helvetes kamp jeg ikke unner noen, møkka virus».

Faren hennes skulle blitt 74 år om to uker.

FAKTISK.NO: Faktasjekkerne i Faktisk.no presenterer konspirasjonsteoriene som florerer rundt coronaviruset. Vis mer

«Det var jo ikke sånn her ditt liv skulle ende, du skulle bli 74 år om 2 uker. Fortsatt et langt liv igjen. Livet er så forferdelig urettferdig, du var nesten aldri ute av huset, men 6. mars skulle du en tur til legen og den dagen ble du smittet av corona viruset. Det var så uvirkelig og fjernt» skriver hun.

Oppfordring

«Så alle der ute:Vær så snill å følg myndighetenes råd! Denne kampen unner jeg ikke noen, det er helt forferdelig å se hvordan viruset tar knekken på kroppen. Vi har ingen flere å miste!»

Kommuneoverlege i Nordre Follo, Kerstin Anine Johnsen Myrvold, forteller at det var en eldre person fra kommunen som døde. Kommunen varsler i en pressemelding at de pårørende er varslet.

- Jeg kan bekrefte at en innbygger i Nordre Follo døde i går, 22. mars, på Akershus universitetssykehus, sier hun til Dagbladet.

Hun kan ikke uttale seg om personen ble smittet lokalt, når han ble smittet eller sykdomsforløpet.

- Jeg kan bare si det var en eldre person som tilhørte den sårbare gruppa.

- Har ingen å miste

Nordre Follo, med sine knappe 60 000 innbyggere, har per nå 39 tilfeller av coronasmitte. Det ble meldt om tre smittetilfeller søndag. To ungdommer under 18 år har fått påvist viruset.

Ordfører i Nordre Follo kommune, Hanne Opdan, uttrykker sin dypeste medfølelse med de pårørende og andre etterlatte.Hun ønsker å benytte anledningen til å minne alle innbyggere i Nordre Follo om hvilket ansvar vi alle har for å begrense smitte.

- Dette understreker hvor alvorlig dette viruset er. Alvoret er nå enda tydeligere. Vi har mistet en innbygger, og vi har ingen å miste, sier ordføreren.

- Viruset er mest skadelig for de mest sårbare i samfunnet. Det er for dem, og for helsepersonell, at vi alle må gjøre det vi kan for å begrense smitten mest mulig.

Hele Norges coronakart