Line svarer

Vår medarbeider i Midtøsten svarer leserne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Line Fransson er Dagbladets korrespondent i Midtøsten, med base i Israel. Der følger hun valget på nasjonalforsamling tirsdag. Sent samme kveld holder president George W. Bush sin tale om rikets tilstand til Kongressen. Han vil trolig sende verden nye signaler om hvor lenge USA er villig til å vente før Irak blir angrepet.

Line stiller på nettmøte her onsdag og svarer på spørsmål om israelsk politikk, palestinernes situasjon og krigsfaren i Midtøsten. Objektivitet

Hvorfor har mediene i Norge problemer med å være objektive i midtøstenkonflikten? Dere har veldig lett for å velge en side og hamre deres meninger inn i aviser og lignende medier som sannhet. Hvordan kan det du oppfatter være sannhet? Hva er sannhet i så tilfelle? Har du nok bakgrunn for å kunne si hva som er rett? Vær så snill å begynn å opplys folk om hva som skjer, og ikke deres personlige meninger. La folk velge selv.

Morten

Hei, Morten! Jeg er enig i det du sier: Det er ikke min jobb å velge side og å hamre ned meninger om hva jeg mener er rett og galt. Heller tvert om. Det jeg forsøker å gjøre herfra, er å møte så mange mennesker som mulig - og la de få fortelle hva de synes om konflikten. Om det så er en Hamas-leder som sier at alle israelere er soldater, eller om det er en settler i Hebron som sier at Sharons regjering er for veik, og at han vil gjøre alt for å få palestinerne bort fra Israels hellige land. MEd lovlige eller ulovlige midler. Å la folkene fortelle sine historier - å være åpen for ulike syn - det er nettopp hva jeg forsøker å gjøre. MEn om jeg klarer det, er opp til dere der hjemme og bestemme. Forhåpentligvis lykkes jeg med det i ny og ned. Vit i hvert fall at jeg forsøker :-)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer