- Linn chattet nylig med politimannen

Avdøde Linn Madelen Bråthens familie reagerer på at det ikke finnes spor av chattingen på PC-en hennes. De tror den siktede politimannen har slettet dataene.

ETTERFORSKER SPOR: Vestfold-politiet opplyste i går at de ber om datateknisk bistand etter at Linn Madelen Bråthen døde natt til 3. august. Her er 33-åringen og den siktede politimannen fotografert av et overvåkingskamera minutter før dødsfallet. Foto: POLITIET
ETTERFORSKER SPOR: Vestfold-politiet opplyste i går at de ber om datateknisk bistand etter at Linn Madelen Bråthen døde natt til 3. august. Her er 33-åringen og den siktede politimannen fotografert av et overvåkingskamera minutter før dødsfallet. Foto: POLITIETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siktede politimannen og avdøde Linn Madelen Bråthen (33) pleide å chatte med hverandre på nettet helt fram til hun døde. Det opplyser 33-åringens samboer, via de pårørendes bistandsadvokat Vibeke Hein Bæra.

Politiadvokat Lise Dalhaug opplyste i går at Kripos er bedt om å bistå for å avdekke datatekniske spor, mer spesifikt meldinger postet på sosiale medier som Facebook eller nettelefontjenesten Skype.

Ifølge Bæra har politiet beslaglagt både PC-en Linn og samboeren eide i fellesskap, samt hennes mobiltelefon.

- Samboeren bekrefter at det ikke var uvanlig at Linn pleide å chatte eller prate på Skype med den siktede. Dette skjedde åpenlyst, og det var helt vanlig, ifølge samboeren, sier Bæra til Dagbladet.

- Redd spor er slettet Avisa Varden skriver at Linns bror Glenn Bråthen reagerer på at det ikke finnes noen spor av elektronisk kommunikasjon mellom søsteren og siktede på PC-en søsteren og samboeren delte. Samboeren og den siktede er nære venner, og ifølge broren flyttet politimannen inn hos ham etter hennes død.

- Da samboeren gikk gjennom PC-en etter dødsfallet, fant han ingen chattespor fra de siste tre månedene. Det gjør at han frykter siktede har slettet sporene, sier Bæra.

- Vi synes det er synd at Telemark-politiet ikke hentet PC-en tidligere for å undersøke den, fortsetter hun.

- Viktige undersøkelser Ifølge Bæra skal politimannen ha fortalt Linns samboer at han lette etter selvmordsbrev på parets PC, og at han derfor brukte den etter at Linn var bekreftet død.

- De pårørende håper at dersom noe er slettet, vil politiet kunne bringe det tilbake. Det er veldig viktig at PC-er og mobiltelefoner gjennomgår tekniske undersøkelser, som kan kaste lys over saken, sier Bæra.

- Hva slags informasjon er det de håper dette kan gi dem?

CHATTET: Linn Madelen Bråthen chattet ofte med den drapssiktede politimannen på internett mens samboeren var til stede. opplyser de pårørendes bistandsadvokat Vibeke Hein Bæra. Politimannen er en nær venn av Bråthens samboer, og flyttet hjem til ham etter Linns død. Nå frykter familien at politimannen kan ha slettet viktige databevis i saken. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
CHATTET: Linn Madelen Bråthen chattet ofte med den drapssiktede politimannen på internett mens samboeren var til stede. opplyser de pårørendes bistandsadvokat Vibeke Hein Bæra. Politimannen er en nær venn av Bråthens samboer, og flyttet hjem til ham etter Linns død. Nå frykter familien at politimannen kan ha slettet viktige databevis i saken. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer

- De er interessert i alt som kan gi svar på hva som skjedde med Linn. Dødsfallet er like uforståelig for dem som for alle andre, og de tror ikke at hun tok sitt eget liv, sier Bæra.

- Vanskelig situasjon Politiadvokat Dalhaug avviser å bekrefte eller avkrefte opplysninger som kommer fram om saken i pressen.  

- Vi vil ikke fortløpende kommentere enkeltmomenter ved saken, herunder alle spekulasjonene som nå framsettes i pressen, opplyser hun.

Politimannens forsvarer Arne Lie sier han har begrensede muligheter til å kommentere Dagbladets opplysninger. Han viser til at klienten sitter varetektsfengslet i full isolasjon, med medieforbud. 

- Vi får heller ikke innsyn i politiets bevisdokumenter. Det er en veldig vanskelig situasjon, sier Lie oppgitt.  

OPPGITT: Den drapssiktede politimannens advokat Arne Lien får, i likhet med sin klient, ikke innsyn i sakens bevisdokumenter. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET
OPPGITT: Den drapssiktede politimannens advokat Arne Lien får, i likhet med sin klient, ikke innsyn i sakens bevisdokumenter. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET Vis mer