BLANT 244 PASSASJERERER:  Linn Karin Oksebåsen fra Haugesund snakket i telefonen med samboeren da det smalt ved 19.40-tiden søndag. FOTO: PRIVAT/SCANPIX.
BLANT 244 PASSASJERERER: Linn Karin Oksebåsen fra Haugesund snakket i telefonen med samboeren da det smalt ved 19.40-tiden søndag. FOTO: PRIVAT/SCANPIX.Vis mer

Linn Karin (28) havnet midt i togdrama

Linn Karin Oksebåsen fra Haugesund snakket med samboeren da toget krasjet med gravemaskin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Linn Karin Oksebåsen (28) fra Haugesund snakket med samboeren på mobilen da toget krasjet ved Kimstad sør for Norrköping i går kveld, og måtte roe ned han før hun hjalp andre passasjerer.

Oksebåsen var om bord i toget mellom Malmö og Stockholm som krasjet med en gravemaskin som drev med vedlikeholdsarbeid langs jernbanelinja.

Ulykka skjedde i 19.40-tida i går kveld. Tre av de 244 personene om bord er alvorlig skadd, mens ytterligere 14 er sendt til sykehus.

- Først hørte jeg lyden av toget som bremset. Etterpå ristet det kraftig, og jeg trodde vi skulle spore av. Etter det stoppet toget opp, ruter var knust og det var kaotisk.

- Folk kastet seg ned på gulvet og var veldig redde. Det var mange barn og unge i vogna jeg satt i, sier Linn Karin.
Da toget fra Stockholm til Malmö dundret inn gravemaskinen som sto tett ved linja, pratet Haugesund-jenta med samboeren Fabian.

- Livredd — Han ble livredd, stakkar. Jeg pratet med ham gjennom hele krasjet, forteller Linn Karin på telefon til Dagbladet mens hun er på vei bort fra ulykkesstedet.

Samboeren Fabian opplevde sitt livs verste 30 sekunder:
— Jeg snakket helt vanlig med henne, så hørte jeg plutselig et smell og masse skrik. Så gikk det et halvt minutt før jeg hørte stemmen hennes igjen, sier han.

I det halve minuttet visste han ingenting om hva som hadde skjedd eller hvordan det hadde gått med samboeren.
—Det var fryktelig. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre.

—Fantastisk Men fortvilelse ble snudd til lettelse og glede da Linn Karin dukket opp på telefonen igjen.

—Det var fantastisk. Hun fortalte at hun ikke var skadd, men jeg hørte at hun var i sjokk. Jeg var likevel fortsatt bekymret, det kan jo hende man får indre skader som man ikke merker med en gang, sier Fabian.
Alt gikk heldigvis bra med den norske jenta. Hun fikk ristet av seg sjokket og hjalp de andre passasjerene av toget. Da måtte hun også legge på telefonen med samboeren.

Ny jobb i dag Hun forteller om mange mennesker i sjokk, flere gråt da de kom seg av toget, som flere fryktet skulle velte eller ta fyr.

— Organiseringen av alle menneskene og redningsarbeidet gikk fantastisk bra. Det gikk utrolig raskt, og vi fikk veldig god informasjon.

I dag begynner Haugesund-jenta i ny jobb i Växjö.
—Jeg skal arbeide som apoteksjef, og jeg har første arbeidsdag mandag. Det blir veldig spesielt med tanke på det jeg akkurat har opplevd.

Også samboer Fabian begynner i ny jobb i dag. Paret, som har vært sammen i to år, snakket med hverandre jevnlig utover kvelden og natta. Nå er de bare lykkelige for at alt gikk bra.
—Jeg sitter og tenker på de 30 lange sekundene. Men heldigvis kom hun tilbake, sier Fabian.

 LOKOMOTIVET  ble flerret opp på den ene siden etter sammenstøtet med traktorgraveren. FOTO: BJÖRN PERSSON, SCANPIX.
LOKOMOTIVET ble flerret opp på den ene siden etter sammenstøtet med traktorgraveren. FOTO: BJÖRN PERSSON, SCANPIX. Vis mer