PÅPEKER KRITIKK: Både Spesialenheten for politisaker og pårørende etter Linn Madelen Bråthen mener Telemark-politiet burde innhentet overvåkingsbilder av kvinnen og den i dag siktede politimannen tidligere. Foto: Politiet
PÅPEKER KRITIKK: Både Spesialenheten for politisaker og pårørende etter Linn Madelen Bråthen mener Telemark-politiet burde innhentet overvåkingsbilder av kvinnen og den i dag siktede politimannen tidligere. Foto: PolitietVis mer

Linn Madelens familie: - Håper politiet lærer

Politiet i Telemark refses, men frikjennes i Stathelle-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag kom Spesialenheten for politisaker med sin dom over Telemark politidistrikts etterforskning av dødsfallet til Linn Madelen Bråthen på Brevikbrua på Stathelle 3. august i år.

En lokal politimann (41) er siktet for drapet.

Spesialenheten har kommet frem til at politiet ikke gjorde ikke utviste grov uforstand i tjenesten eller burde straffes, men politiets selvgranskere refser kritiserer politidistriktet på flere punkter, blant annet manglende innhenting av overvåkningsbilder fra strekningen kvinnen og den siktede mannen gikk og politimannens rolle i saken.

- De pårørende er glade for at Spesialenheten har gått inn i saken og gransket politiets håndtering. De var selv svært opptatt av de to punktene politiet blir kritisert for og er glade for å få en bekreftelse på at slik skal det ikke være, sier bistandsadvokat Vibeke Hein Bæra til Dagbladet.

Spent på tiltale Hun sier det viktigste er ikke at politiet blir dømt eller frikjent, men om tilliten til politiet.

- Familiens håp etter dette er at politiet nå lærer. De er opptatt av læringen og nå starter gjenoppbyggingen av tilliten, sier Bæra.

Bistandsadvokaten sier familien er veldig spent hva slags avgjørelse Riksadvokaten vil ende på med tanke på tiltale i saken. 1. november oversendte Vestfold politidistrikt sin innstilling på om siktede burde tiltaltes for drap eller ikke.

- Siste vi har hørt er at saken er sendt fra statsadvokaten til Riksadvokaten. Familien er naturlig veldig spente på utfallet av dette. De ønsker å få vite hva som har skjedd med Linn Madelen, sier Bæra til Dagbladet.

Politiet: - Vi skal lære I en pressemelding fra Telemark politidistrikt forsikrer politimester Rita Kilvær at skal lære av sine feil.

- Vi er lettet over at Spesialenheten er kommet til at vi ikke har gjort en straffbar handling. Samtidig retter Spesialenheten betydelig og viktig kritikk mot oss, som vi tar på alvor og vil lære av, sier hun.

DØDE: Linn Madelen Bråthen (33).

Foto: Privat
DØDE: Linn Madelen Bråthen (33). Foto: Privat Vis mer