Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Linn mistet både far og bror i Air France-ulykken. I går mistet hun en kollega i helikopterulykken

51-åring fra Bergen omkom.

 I SORG:  Linn Cecile Moholt miste broren og faren under Air France-ulykken i 2009. I går mistet hun en kollega i nok en luftfartsulykke. Foto: Tor Erik H. Mathiesen og Eivind Senneset.
I SORG: Linn Cecile Moholt miste broren og faren under Air France-ulykken i 2009. I går mistet hun en kollega i nok en luftfartsulykke. Foto: Tor Erik H. Mathiesen og Eivind Senneset. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Linn Cecilie Moholt måtte overta som administrerende direktør i Karsten Moholt AS da faren og broren omkom i en flyulykke sommeren 2009.

Karsten Moholt (58) og Karsten Aleksander Moholt (35) omkom da Air France Flight 447 forsvant på vei fra Rio de Janeiro til Paris 1. juni 2009. I alt mistet 228 mennesker livet i ulykken. Karsten Aleksander Moholt ble funnet på 4000 meters havdyp i november 2011. Deres far ble aldri funnet.

I går hjemsøkte sorgen den lille bedriften på nytt.

Mistet kollega i helikopterulykken En 51 år gammel mann fra Bergen var om bord på ulykkeshelikopteret som styrtet ved Turøy i Fjell kommune i Hordaland. 51-åringen tilhørte selskapet Karsten Moholt.

BLE HEVET: Leif Stang, Dagbladets reporter på stedet, forteller at vraket er fullstendig ødelagt og deformert. Det er også delvis sort og svidd. Det ble brukt to lifter for heise vraket. Som man kan se på bildet er det altså ikke mye igjen av helikoptret som fredag styrtet i en holme uten for Turøy. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet
BLE HEVET: Leif Stang, Dagbladets reporter på stedet, forteller at vraket er fullstendig ødelagt og deformert. Det er også delvis sort og svidd. Det ble brukt to lifter for heise vraket. Som man kan se på bildet er det altså ikke mye igjen av helikoptret som fredag styrtet i en holme uten for Turøy. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet Vis mer

- Det er alltid trist når det skjer ulykker og ansatte går bort. Det er det tristeste vi kan oppleve, men vi skal klare å komme oss gjennom dette igjen, sier Moholt til Dagbladet.

I går avholdt hun og bedriften minnestund for de omkomne med prest og bedriftshelsetjenesten. Også den omkomnes samboer og ett av mannens fire barn, deltok på minnemarkeringen.

Moholt vil huske 51-åringen som respektert og faglig dyktig.

- Han hadde jobbet her i seks år og jeg kjente han godt. Vi er en liten bedrift og er tett på hverandre. Han kommer til å bli dypt savnet.

Møttes på parkeringsplassen Helikopteret skulle i utgangspunktet lande på Flesland lufthavn utenfor Bergen like etter det styrtet i 12-tida fredag. 51-åringen, som jobbet som industrimekaniker, hadde vært på Gullfaksfeltet siden tirsdag og skulle hjem da den fatale ulykken inntraff.

Moholt møtte han på parkeringsplassen til lokalene deres på Askøy rett før avreise.

- Han var den siste ansatte jeg snakket med før jeg kom tilbake på jobb på fredag, sier Moholt.

51-åringen var regelmessig i Nordsjøen, og som ansatt på reiseavdelingen reiste han verden rundt for å utføre reparasjonsarbeider.

- Det aller viktigste nå er å ta vare på de pårørende. Vi har vært sammen med familien og vil fortsette å følge dem opp, og jeg  må berømme Statoil for måte de har tatt vare på de pårørende. Det er selvfølgelig veldig trist og vanskelig, men de har laget en fin ramme som mulig.

Statsministeren og kronprinsparet preget Like før klokka 14 i dag ankom både kronprinsparet og statsminister Erna Solberg (H) Statoils pårørendesenter i Bergen, hvor etterlatte er samlet i sorg over de 13 som døde i den tragiske helikopterulykken i går.

Etter planen skulle kronprinsparet og statsministeren besøke de pårørende en times tid. Besøkte varte imidlertid én time og tre kvarter.

Både kong Harald, dronning Sonja og kronprinsparet avlyste fredag sitt besøk til Sverige i anledning kong Carl Gustavs 70-årsdag nettopp på grunn av ulykken, som antas å ha tatt livet av alle tretten som var om bord.

Kronprinsparet var kledd i svarte klær for anledningen, men vil ikke uttale seg til pressen i løpet av dagen. Vel inne på pårørendesenteret går de fra bord til bord og snakker med alle som er til stede.

Deretter tok Solberg seg tid til noen spørsmål fra pressen.

- Det var fint for de å få besøk. De får god oppbacking, sier Erna Solberg.

- Her er alt fra den yngste som er seks uker til den eldste som er over 80. Det viser også spekteret på hvor mange som er berørt, sier hun.

Konsernsjef i Statoil, Eldar Sætre, sa han var svært takknemlig for besøket fra kronprinsparet og statsministeren. Solberg snakket med mange pårørende som hadde det tøft.

- De har det vondt. Det er mødre her som har mistet sønner og døtre, eller du har mistet ektefelle, samboer. Det er barn som har mistet foreldrene sine. Det tror jeg alle kan sette seg inn i, men når det skjer brått og du ikke har fått sagt farvel, så er det alltid sterke tanker. Så tror jeg også de er glad for den hjelpen de har fått her. Å få være sammen, sier statsministeren.

Hele Norges coronakart