Linn møtte drapssiktet politimann på sykehus

Politiet mener mannen dyttet eller kastet Linn Madelen Bråthen (33) fra Breviksbrua.

VENNER I MANGE ÅR: Linn Madelen Bråthen (33) og den drapssiktede politimannen hadde kjent hverandre i mange år, og møttes første gang på et sykehus, opplyser bistandsadvokat Vibeke Hein Bæra overfor Dagbladet.
VENNER I MANGE ÅR: Linn Madelen Bråthen (33) og den drapssiktede politimannen hadde kjent hverandre i mange år, og møttes første gang på et sykehus, opplyser bistandsadvokat Vibeke Hein Bæra overfor Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet): Linn Madelen Bråthen (33) ble kjent den drapssiktede politimannen for mange år siden. Hennes kjæreste og samboer har derimot vært bestekamerat med den siktede siden barneårene.

- Samboeren og den siktede politimannenm vokste opp sammen, mens Linn ble kjent med politimannen noe senere, sier bistandsadvokat Vibeke Hein Bæra, som representerer Linns pårørende i saken.

Møttes på sykehus Gjennom samtaler med famile og venner har Dagbladet fått opplysninger om at bekjentskapet mellom Linn og politimannen startet på et profesjonelt grunnlag.

- De ble kjent på et sykehus. Det skjedde gjennom hans jobb da han hadde praksis der, sier Bæra til Dagbladet.

Hun forteller imidlertid at dette er noe familien har lite fokus på nå.

 - Etter det jeg forstår er det veldig mange år siden de ble kjent, forteller Bæra.

- Nære bekjente Politiadvokat Lise Dalhaug i Vestfold politidistrikt opplyser overfor Dagbladet at politiet jobber med å kartlegge relasjonen mellom siktede og avdøde.

- Det er en del av den etterforskningen som pågår nå, sier Dalhaug.

Den siktede politimannenns forsvarer, advokat Arne Lie vil ikke kommentere opplysningene om hvordan siktede ble kjent med Linn.

 - De hadde et vennskapsforhold og har vært nære bekjente gjennom mange år. Han synes det er ille å være siktet for drap på en venninne, sier Lie til Dagbladet.  

- Snakker om været Han forteller at klienten nekter straffskyld, og at han synes det er tøft å sitte fengslet i full isolasjon.

- Det sier seg selv at han har det vanskelig, sier Lie.

LITE FOKUS PÅ FORTID:  Vibeke Hein Bæra, som er bistandsadvokat for familien til den antatt drepte Linn Madelen Bråthen (33), forteller til Dagbladet at de pårørende har lite fokus på hvordan siktede og Linn ble kjent, men bekrefter at dette skjedde på et sykehus for mange år siden.  Foto: Per Flåthe / Dagbladet
LITE FOKUS PÅ FORTID: Vibeke Hein Bæra, som er bistandsadvokat for familien til den antatt drepte Linn Madelen Bråthen (33), forteller til Dagbladet at de pårørende har lite fokus på hvordan siktede og Linn ble kjent, men bekrefter at dette skjedde på et sykehus for mange år siden. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer

Han har ikke anledning til å diskutere noe av det som framkommer om saken i media med sin klient, ettersom politimannen sitter fengslet med brev-, besøks- og medieforbud.

- Vi kan snakke om været. Ellers kan vi snakke om siktedes rolle i saken, det vil si det han har å meddele, sier Lie.

- For tidlig med konfrontasjon Politimannen har foreløpig bare vært i ett avhør etter at han ble siktet for forsettelig drap. Politiet har ikke tatt stilling til når eventuelt nye avhør kan gjennomføres.

- Det er fordi vi ikke fått noen informasjon om at han har noe nytt å si, og at det er for tidlig å begynne å konfrontere ham. Vi trenger mer informasjon for å gjøre det, sier politiadvokat Lise Dalhaug til Dagbladet.

- Når kan neste avhør bli?

- Det er vanskelig å si. Vi har bedt om to uker isolasjon fordi vi mener vi trenger tid til å få inn nok informasjon uten at han kommunisererer med noen andre. Så innen utløpet av den perioden vil vi nok ha tatt et avhør, sier Dalhaug.

- HAR DET TØFT: Politimannen som sitter fengslet i full isolasjon har det tøft etter at han ble siktet for drapet på bestekameratens kjæreste, opplyser hans forsvarer Arne Lie.
Foto: Per Flåthe / Dagbladet
- HAR DET TØFT: Politimannen som sitter fengslet i full isolasjon har det tøft etter at han ble siktet for drapet på bestekameratens kjæreste, opplyser hans forsvarer Arne Lie. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer