Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Julefeiring

Linn og Asgeir åpner huset på julaften: - Vi føler at vi har mye å gi, men få å gi det til

30 000 har klikket på annonsen. Nå er det bare én stol ledig rundt middagsbordet. 

INVITERER TIL JULEMIDDAG: Linn Pedersen og Asgeir Kvitvik la i går ut en annonse der de inviterer personer med tynn lommebok eller ensomme på julemiddag. De har i flere år donert middager til bymisjonen, men i år ønsket de å gjøre noe mer. Foto: Privat
INVITERER TIL JULEMIDDAG: Linn Pedersen og Asgeir Kvitvik la i går ut en annonse der de inviterer personer med tynn lommebok eller ensomme på julemiddag. De har i flere år donert middager til bymisjonen, men i år ønsket de å gjøre noe mer. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Siden vi ikke har barn, tenkte vi å gjøre noe annerledes i år. Da jeg fikk ideen diskuterte vi det, og tenkte «pokker heller», vi åpner huset til folk som trenger det, sier Linn Pedersen til Dagbladet.

I går la Linn Pedersen og ektemannen Asgeir Kvitvik ut en annonse på Finn.no med tittelen: «Ikke råd, eller noen å feire jul med, se her da.:)».

Vil gjøre en forskjell

Hvert år feirer ekteparet jul sammen med Linns far på gården deres i Stjørdal i Nord-Trøndelag. I år tenkte paret, som er i midten av 30-årene, at de ville gjøre noe annerledes.

- Vi ønsker å gjøre en forskjell. Vi føler at vi har mye å gi, men få å gi det til. Det er mange som sitter alene i høytiden, og mange aleneforsørgere som ikke har råd til å feire med barna sine. Og så er det trist å tenke på at det er mange som ikke har det så bra i jula, sier Pedersen.

Annonsen har, etter bare ett døgn, fått over 30 000 sidevisninger.

Linn forteller at det har hagla inn med e-poster fra hele landet med lykkeønskninger og gode ord om at de er snille som åpner hjemmet sitt.

- Responsen er helt overveldende. Jeg hadde aldri trodd at så mange ville kontakte oss, sier Pedersen.

Én stol ledig

Det er likevel bare to personer som foreløpig har meldt interesse for at de ønsker å komme på julaften. Den ene personen ønsker å ta med seg datteren sin.

Fire stoler rundt middagsbordet sto i utgangspunktet ledige på gården i Stjørdal, men nå, akkurat to måneder før julaften, er altså bare én stol igjen.

Den kan bli din dersom du er kjapp ute.

Pedersen forteller at gjestene blant annet vil få servert ribbe, pinnekjøtt, kålrabistappe, julepølse og riskrem til dessert.

- Får vi mange henvendelser blir det tungt å si nei til så mange. Vi skulle gjerne invitert mange flere, men fire personer er det meste vi har plass til, sier hun.

I annonsen skriver de:

«Vi kan tilby deg og barna, eller bare deg en super helaften med godt selskap, god mat og en gave eller to.;) Siden vi bor på en gård vil du også få muligheten til å feire jul sammen med 3 hunder, 4 kattepuser og hilse på våre hester og høner som er i fjøsen».

Ønsker venner

Linn forteller at bakgrunnen for at de ønsker å invitere fremmede til middag handler om at de ønsker å bli kjent med flere folk.

Selv er hun opprinnelig fra Tromsø, og Asgeir er fra Nesodden utenfor Oslo. Linn forteller at selv om de begge har bodd i Trondheim, en halvtimes kjøretur unna, er ikke omgangskretsen så stor. Ekteparet har bodd på gården i Stjørdal siden i fjor vår.

- Det er en fin mulighet å komme i kontakt med nye folk, og vi håper at vi kan få nye vennskap ut av invitasjonen vår, sier Linn.

Dersom gjester kommer langveis fra skal ekteparet både skaffe skyss og overnatting.

- Hvis noen er ensomme, eller som ikke har råd til å stelle i stand en julemiddag, må de ikke være redde for å ta kontakt. Jeg gleder meg veldig, sier Linn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media