Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Julefeiring

Linn og Asgeirs juleinvitasjon er sett av over 200 000: - Det er med tungt hjerte vi må si nei til så mange

Folk står i kø for å feire jul med dem.

JUL: Linn Pedersen og Asgeir Kvitvik har fått enorm respons på juleinvitasjonen de la ut på Finn.no søndag kveld. Foto: Privat
JUL: Linn Pedersen og Asgeir Kvitvik har fått enorm respons på juleinvitasjonen de la ut på Finn.no søndag kveld. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag skrev Dagbladet om Linn Pedersen og Asgeir Kvitvik, som søndag kveld la ut en spesiell annonse på Finn.no.

Der inviterte de fire heldige personer hjemme hos seg på julaften.

Nå, knappe to måneder til julekvelden, er alle stolene rundt middagsbordet i Stjørdal i Nord-Trøndelag opptatt.

På bare ett døgn hadde annonsen over 30 000 sidevisninger. I dag, fem dager etter at den ble publisert, har over 200 000 vært innom.

- Overveldende

- Det er helt overveldende. Jeg hadde aldri trodd at så mange kom til å lese annonsen, og i hvert fall ikke at så mange sendte oss e-post om at de ønsket å komme hos oss, sier Linn Pedersen til Dagbladet.

Allerede mandag var tre av fire stoler opptatte.

Hun forteller at folk står i kø for å feire jul med dem. Rundt 30 personer tok kontakt med dem etter at Dagbladet omtalte annonsen mandag. Også Adresseavisen og Aftenposten har omtalt den gjestfrie annonsen deres.

Siden det var kun én stol ledig, som nå er fylt opp, må dessverre mange få avslag.

- Det er med veldig tungt hjerte å si nei til over 30 interesserte. Jeg skulle ønske jeg kunne invitere alle sammen, sier Linn Pedersen.

Ville gjøre en forskjell

Bakgrunnen for at samboerparet i midten av 30-årene ønsket å invitere folk, var for å gjøre en forskjell.

Hvert år feirer samboerparet jul sammen med Linns far på gården deres i Stjørdal. I år tenkte paret at de ville gjøre noe annerledes.

- Vi føler at vi har mye å gi, men få å gi det til. Det er mange som sitter alene i høytiden, og mange aleneforsørgere som ikke har råd til å feire med barna sine. Og så er det trist å tenke på at det er mange som ikke har det så bra i jula, sier Pedersen.

Vil donere gaver

Linn Pedersen forteller at flere har sendt e-post om at de ønsker å gjøre det samme som dem, og noen har også skrevet at de er villig til å donere gaver til gjestene de skal ha på julaften, slik at de også kan bidra.

- Responsen sier veldig mye om at mange sitter hjemme alene på julaften eller ikke har råd til å feire jul. Jeg håper flere åpner huset sitt, slik vi har gjort, sier Pedersen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!