Linn Skåber ut mot Oslotrikken: - Jeg er livredd

Syns 40-sonen er «merkelig og dritirriterende».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg er livredd, sier Linn Skåber.

Hun snakker ikke om mørke rom, edderkopper eller høyder. Hun snakker om trikkene i Thorvald Meyers gate i Oslo.

- Jeg har bodd her på Grünerløkka i 25 år, og det eneste jeg er ordentlig redd for er trikken. Jeg er redd for meg selv, og for sønnen min, sier Skåber til Dagbladet.

Rørt av bybarn I Thorvald Meyers gate på Grünerløkka i Oslo har både trikken og bilene lov til å kjøre i 40 kilometer i timen. Dette vil Skåber til livs.

- Det jeg bekymrer meg mest for er barna. Jeg blir så rørt av bybarn. De kjenner byen ut og inn, og holder hverandre i hendene når de går over gata på vei til skolen. Men trikken, den raser forbi, uten å ta hensyn til barna. Hvorfor er ikke dette en 30-sone?

Tirsdag kveld publiserte Skåber et innlegg på Facebook, hvor hun etterlyser endring:

«I Thorvald Meyers gate er det 40 km i timen for bil og trikk. Merkelig og dritirriterende. Livredd hver dag, jeg. Boligstrøk burde vel ha 30 km-kjøring?»

Ber ikke om et atomkraftverk - Vi spør ikke om å få bygget et atomkraftverk, vi vil bare at trikken skal kjøre litt saktere, sier Skåber. De aller fleste jeg kjenner i dette området har en nestenulykke å fortelle om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.