- Linn var ei flott jente

- Linn var en flott jente, en ledertype som preget skolemiljøet, sier rektor Henry Gilberg ved Enga skole. Den drepte 16-åringen gjorde et uutslettelig inntrykk på medelever og lærere. I dag møtes alle for å dele sorgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drept i sjalusi

Skolens rådgiver Lars Gjøviken sto Linn Charlott Nesblom nær i skolemiljøet. Linn var en aktiv sanger, og Gjøviken spilte ofte sammen med henne.

I går så rådgiveren om igjen et videoopptak fra skolens juleball i fjor. Der sang Linn Eric Claptons låt «Tears in Heaven» så vakkert at det rørte hele salen. «Bye, Bye Love» sto også på repertoaret.

- Noe av det siste Linn gjorde før hun gikk ut av 10. klasse i juni, var å opptre på skolens avslutningsfest. Også da sang hun, forteller Lars Gjøviken.

Linn Charlott Nesblom var svært glad i å synge. Sist jul opptrådte hun for en fullsatt Halsa kirke. Nylig begynte hun i et lovsangkor på Halsa, og Linn skulle opptrådt med koret i kirken kommende søndag. Det henger plakater med oppslag om konserten rundt om i bygda.

I dag markerer Enga skole sorgen som alle føler:

- Det blir felles minnestund når elevene kommer om morgenen. I tillegg får elevene som gikk ut av 10. klasse i vår komme tilbake til skolen for å snakke sammen om sorgen.