Linnea (16) fødte på do - visste ikke at hun var gravid

- Helt plutselig ploppet han ut.

OVERRASKET: Bildet viser Linea og sønnen Karl, som ble født 8.november, angivelig uten at moren var klar over at hun var gravid.Foto: Privat / Expressen.
OVERRASKET: Bildet viser Linea og sønnen Karl, som ble født 8.november, angivelig uten at moren var klar over at hun var gravid.Foto: Privat / Expressen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Linnea Fritz (16) fra Malmö trodde hun slet med magetrøbbel da hun 8.november i fjor plutselig måtte på do. I stedet ble hun mor - uten å vite at hun var gravid.

- Helt plutselig kom han ploppende ut. Det gikk veldig fort, forteller 16-åringen til svenske Nyheter24, som først omtalte den utrolige historien i dag. 

Linneas foreldre lå i sengen da de plutselig hørte datteren hyle fra toalettet. De spratt opp, og fant datteren sittende på dosetet. Så hørte de klynkene fra babyen i toalettskåla.

Plukket opp barnebarnet Bestemor Annelie måtte plukke sitt nyfødte barnebarn opp fra doskåla med navlestreng og alt. 

- Vi fant Linnea sittende på toalett, og hørte noe som klynket, så så vi at han lå der. Jeg dro ham rett opp, sier Annelie Fritz til Nyheter24.

Deretter gikk ferden til sykehus, hvor navlestrengen ble klippet. Sykehuspersonellet var - i likhet med mor og besteforeldre - overrasket over hendelsen. Det er uvanlig at kvinner ikke oppdager graviditet, men historien er slett ikke enestående.

- Jeg tar p-piller, og har alltid vært litt lubben, så jeg så ingen forandring med magen. Jeg var heller ikke dårlig, forklarer 16-åringen til nyheter24.

Velskapt Den velskapte lille gutten var ifølge Expressen 47 centimeter lang ved fødselen, og veide 2935 gram. Gutten, som har fått navnet Karl, bor nå sammen med sin mor og besteforeldrene, som gir 16-åringen hjelp og støtte etter den plutselige fødselen.

For tiden har Linnea permisjon fra skolen, men hun planlegger å starte på igjen så fort sønnen er gammel nok til å i barnehagen. Ved siden av mammatilværelsen, driver hun bloggen Ungmamma16.

16-åringen og barnets far er ikke lenger sammen, men han er orientert om sønnen, som Linnea selv sier har gjort henne gladere enn før. 

SJARMIS: Lille Karl er nå over to måneder, og har tilsynelatende ikke fått noen men etter å ha blitt født på toalettet. Foto: Privat.
SJARMIS: Lille Karl er nå over to måneder, og har tilsynelatende ikke fått noen men etter å ha blitt født på toalettet. Foto: Privat. Vis mer

- Det tok ham en stund å fatte hva som hadde skjedd, forteller Linnea til nyheter24.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer