Linns foreldre skuffet over dommen

- Vi var forberedt på at han skulle få en mild straff, men hadde et håp om at dommerne skulle ta til vettet, sier Linn Charlott Nesbloms foreldre etter at datterens drapsmann ble dømt til 14 års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jørn-Are Andersen Sæle (28) ble i dag dømt til 14 års fengsel for overlagt drap på den 16 år gamle eks-kjæresten Linn Charlott Nesblom. 28-åringen ble ikke idømt sikring slik aktor hadde bedt om. Med god oppførsel, slipper Sæle ut etter at 2/3 av dommen er sonet. Det betyr vel ni år i fengsel, hvorav fem måneder allerede er sonet.

Svein-Olav Johansen og Helen Nesblom, foreldrene til den avdøde jenta, har fulgt hele rettssaken fra bakerste benk. De ble i dag tilkjent en erstatning på 100.000 kroner som drapsmannen må betale. Nå uttrykker de skuffelse over dommen.

- Det har vært tungt å sitte i retten og se på Sæle som virker så uberørt. Det er tungt å vite at han er ute om noen få år, sier de til Dagbladet.

- Vi var forberedt på at han skulle få en mild straff, men hadde et håp om at dommerne skulle ta til vettet, fortsetter foreldrene.

Jørn-Are Andersen Sæle er dømt for at han med overlegg drepte Linn Charlott Nesblom med ett knivstikk på Halsa Gjestegård i Meløy 6. november i fjor.

Mye tyder på at dommen ikke vil bli anket av verken påtalemyndigheten eller av Sæles forsvarer.

- Sæle er skuffet over at han ble dømt for overlagt drap fordi han mener at han ikke planla drapet. Men han er positivt overrasket over at han ikke ble idømt sikring. Vi vil ikke bringe saken videre, sier forsvarer Nils Aga til Dagbladet.

Aktor, førstestatsadvokat Geir Fornebo, kan ikke slå fast om påtalemyndigheten vil akseptere dommen eller anke den inn for lagmannsretten.

- Det er riksadvokaten som skal ta stilling til det. Jeg registrerer at dommen er i samsvar med påstanden, med unntak av sikringen, og det er ting som taler for at det blir stående, sier Fornebo.

Linn Charlott Nesblom anmeldte den nå drapsdømte 28-åringen for vold og drapstrusler bare noen få uker før hun ble drept. Politiet i Meløy ble anmeldt av foreldrene fordi de ikke prioriterte Linns bønn om hjelp, men både SEFO og statsadvokaten henla saken. Nå skal riksadvokaten avgjøre om det skal reises tiltale mot politiet.

- Jeg er overrasket over rettens feighet ved at de hoppet bukk over å vurdere politiets rolle forut for drapet, sier forsvarer Nils Aga til Dagbladet.

SKUFFET: - Var ikke Linns liv verdt mer enn 14 års fengsel, spør Helen Nesblom og Svein-Olav Johansen idet de forlater Salten herredsrett.