Linns pappa mener Sæle lyver

Faren til Linn Charlott Nesblom mener at den drapstiltalte 28-åringen lyver om en telefonsamtale Linn skal ha tatt etter at 28-åringen tok kvelertak på henne 11. september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen uker før hun ble drept, anmeldte Linn Charlott Nesblom Jørn-Are Andersen Sæle for vold og drapstrusler. Selve voldsepisoden fant sted hjemme hos 16-åringens foreldre den 11. september i fjor.

Sæle har i retten innrømmet at han tok seg inn i familiens hus, til tross for at Linn låste dørene. Han har forklart at han tok tak rundt Linns hals med begge hender, løftet henne opp og flere meter bort fra stolen der hun satt.

Sæle forklarte også at Linn skal ha ringt til faren og mora som var på hytta.

- Hun ba dem om å komme hjem. Jeg hørte faren spørre hva som hadde skjedd, men Linn sa bare at han måtte komme hjem. Jeg dro fra huset, og vet ikke om han kom hjem, forklarte Sæle.

Det fikk førstestatsadvokat Geir Fornebo til å innkalle Svein-Olav Johansen, Linns pappa, som vitne - til tross for at han hadde fulgt saken fra tilhørerbenk og dermed egentlig ikke burde ha vitnet.

- Vi var på hytta, men Linn ringte ikke. Det er ikke sant. Vi fikk ikke høre om det som hadde skjedd før på mandag. Jeg ville dratt hjem hvis Linn hadde ringt om dette. Jeg vet at hun prøvde å ringe, men han slo telefonen ut av hendene på henne, forlarte Johansen.

Sæles forsvarer Nils Aga ba politiet om å få en utskrift av alle samtaler til Johansens mobiltelefon for

å få avklart dette.

Politiet prioriterte aldri anmeldelsen fra Linn Charlott, og kalte aldri inn 28-åringen til avhør.

- Kanskje det var dumt at de ikke tok det mer alvorlig, sa den drapstiltalte 28-åringen i retten.

Linn Charlotts pappa sier til Dagbladet at det har vært en tøff første dag i retten, men at han ikke ønsker å la seg intervjue.