Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Linstad får medaljen tildelt i dag likevel

Skal holdes ved Urtehagen videregående skole.

KONGENS FORTJENESTEMEDALJE: Trond Ali Linstad har fått tildelt kongens fortjenestemedalje. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
KONGENS FORTJENESTEMEDALJE: Trond Ali Linstad har fått tildelt kongens fortjenestemedalje. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet får bekreftet at medaljeseremonien, som skulle ha vært på Nationaltheateret i dag, blir holdt på Urtehagen videregående skole klokka 14 i dag.

Jan Akerjordet, som foreslo Lindstad, og dermed har ansvar for arrangementet, står oppført som rådgiver ved denne videregående skolen. Der jobber også Linstad som produksjonsvarlig og islam- og religionslærer.

Det ble tidligere i dag kjent at Nationaltheateret valgte å avlyse medaljeseremonien som skulle holdes der i dag.

- Etter dialog med politiet har vi av hensyn til barnehagebarnas sikkerhet valgt å ikke ha medaljeutdeling hos oss, sier Ida Halvorsen, kommunikasjonssjef ved Nationaltheateret, til Dagbladet.

Kongens fortjenestemedalje Dagbladet kunne i går avsløre at den profilerte legen og radikale muslimen Trond Ali Linstad (69) er tildelt Kongens fortjenstmedalje i sølv for sitt mangeårige sosiale arbeid på østkanten i Oslo.

Oslo-ordfører Fabian Stang sa i går at han ikke vil være den som deler ut medaljen.

Flere har uttrykt seg svært kritisk til tildelingen, spesielt i lys av Linstads artikkel «Vær kritisk til jøder».

- Skandale Terje Emberland, historiker og seniorforsker ved Holocaustsenteret, har kalt tildelingen av medaljen til Linstad «en skandale», og mener den radikale muslimens jødeutspill føyer seg inn i det han kaller klassiske antisemittiske konspirasjonsteorier, om at jødene kontrollerer media og bankvesenet.

- Dette sender uheldige signaler om at denne typen fordommer er legitime. Det var neppe intensjonen, sier historikeren til Dagbladet.

- Jeg er veldig såret over å bli oppfattet slik, sier den radikale muslimen og legen Trond Ali Linstad (69) til Dagbladet.

- Jeg er antisionist, ikke antisemitt. Artikkelen jeg skrev, var en politisk ytring, utdyper han.

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å få tak i Trond Ali Lindstad i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!