Lippestad: - Norsk politi må dra til Tyrkia og hjelpe faren

- Tre norske borgere er i en svært farlig situasjon.

BISTÅR FAREN:  Advokat Geir Lippestad hjelper nå den norsksomaliske faren som er på jakt etter døtrene sine i den tyrkiske grensebyen Hatay. foto: Endre Vellene
BISTÅR FAREN: Advokat Geir Lippestad hjelper nå den norsksomaliske faren som er på jakt etter døtrene sine i den tyrkiske grensebyen Hatay. foto: Endre Vellene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag ble det klart at advokat Geir Lippestad bistår den norsksomaliske faren som nå er i Tyrkia og leter etter sine to døtre på 16 og 19 år, som han frykter holdes mot sin vilje i Syrias naboland. Advokat Lippestad ber nå norsk politi dra til Tyrkia for å bistå faren.

- Vi har nå en situasjon der tre norske statsborgere, to unge jenter og faren deres, alle befinner seg i en svært farlig situasjon i et særdeles utrygt område i Tyrkia. Informasjon faren så langt har skaffet, tyder på at søstrene holdes mot sin vilje i Tyrkia, sier Lippestad til NTB.

- Vet ikke om levende eller døde Dagbladet har snakket med faren i dag. Fra tidlig morgen til sein kveld går han rundt i millionbyen Hatay på jakt etter døtrene sine. Foreløpig uten resultat.

- Politiet sier jeg skal dra hjem, men jeg er jo en far, og jeg kan ikke reise tilbake til Norge når jeg ikke vet om jentene mine lever eller er døde. Dessuten har tyrkisk politi fortalt meg at norsk politi ikke har bidratt med annet enn å gi to passbilder av jentene mine, så da må jeg fortsette leitinga, sier norsk-somalieren til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer