Lippestad: - Slå for guds skyld av TV-en

Advarer mot «den vanskeligste dagen» i retten i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På pressekonferansen, etter den fjerde dagen i rettsaken mot massemorder Anders Behring Breivik, advarte forsvarer Geir Lippestad mot morgendagen. Han mener at detaljene om terrorangrepet vil bli råere.

- Jeg tenker at den vanskeligste dagen blir i morgen, både for de som er direkte berørte og alle som følger rettssaken, svarte Lippestad på spørsmål fra pressen.

Han mente også at dersom «folk er lei saken må de for guds skyld slå av TV-en».

Sterkt forklaringsønske Lippestad og medforsvarer Vibeke Hein Bæra forklarte at Breivik hadde et stort behov for å forklare sine handlinger 22. juli.

- Vi har gått gjennom mange samtaler med Breivik i forbindelse med politiavhør og sagt at han ikke har noen plikt til å forklare seg, og at han bør tenke seg om angående mulige ulemper og fordeler ved dette. Men han har et sterkt ønske om å forklare seg, og da får det være opp til psykiaterne å vurdere disse uttalelsene, sa Lippestad.

Breivik gjorde for første dag i retten ikke sin hilsen, og forsvarerne forklarte at de oppfordret ham til å ikke gjøre det av hensyn til de pårørende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer