Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lippestad fikk sykkelbremsene kappet av

Under rettssaken opplevde forsvarer Geir Lippestad både trusler og at noen koblet ut sykkelbremsene hans.

BLE TRUET: Geir Lippestad har blitt utsatt for en rekke trusler etter at han påtok seg oppdraget med å forsvare Anders Behring Breivik, men det var først da sykkelbremsene hans ble koblet ut at han virkelig skjønte alvoret, skriver NRK. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
BLE TRUET: Geir Lippestad har blitt utsatt for en rekke trusler etter at han påtok seg oppdraget med å forsvare Anders Behring Breivik, men det var først da sykkelbremsene hans ble koblet ut at han virkelig skjønte alvoret, skriver NRK. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Geir Lippestad har blitt utsatt for en rekke trusler etter at han påtok seg oppdraget med å forsvare Anders Behring Breivik, men det var først da sykkelbremsene hans ble koblet ut at han virkelig skjønte alvoret, skriver NRK.

- Jeg rakk ikke å tenke noe før jeg hadde altfor stor fart til å være annet enn kjemperedd. Jeg havnet i buskene. Jeg trodde nesten ikke det var sant da jeg så at de var koblet fra. Det skal litt til. Du skal skru litt for å koble fra bremsevaierne, sier han.

Etter denne hendelsen begynte Lippestad å sjekke bremsene på barnas sykler regelmessig. I tillegg har han og kona sammen brukt mye tid på å gå gjennom trusselbrev det siste året.

- Vi gikk sikkert gjennom 200-300 meldinger. Folk er veldig kreative, sier Lippestad.

Leder for 22. juli-enheten i Oslo politidistrikt, John Roger Lund, opplyser at det i samarbeid med Lippestad er iverksatt tiltak for å ivareta familiens sikkerhet. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media