Oslo 20130115: Advokat Geir Lippestad er aktuell med egen bok i april. Her under vårslippet til Aschehoug forlag. Foto: Endre Vellene
Oslo 20130115: Advokat Geir Lippestad er aktuell med egen bok i april. Her under vårslippet til Aschehoug forlag. Foto: Endre VelleneVis mer

- Lippestad kan bli Oslo-ordfører

- Han framstår som en ærlig kar med en ekte personlighet, sier Jan Bøhler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NRK melder i kveld at Geir Lippestad er svært aktuell som Oslo Arbeiderpartis ordførerkanditat til kommunevalget 2015.

- Geir Lippestad er en mann som nyter enorm respekt blant folk flest. Han er en av svært få som har potensiale til å kunne bli en reell utfordrer til Fabian Stang, sier en svært sentral Ap-kilde til NRK.no.

Populær Geir Lippestad ble for alvor kjent da han forsvarte Anders Behring Breivik etter terrorangrepene mot Oslo og Utøya 22. juli 2011. I etterkant har Lippestad blitt leder for den sosialdemokratiske tenketanken Agenda.

Lippestad er styremedlem i Nordstrand Arbeiderparti og talte blant annet til Arbeiderpartiets landsmøte i fjor.

Oslo har vært en Høyre-styrt kommune siden 1995, og Oslos sittende ordfører, Fabian Stang er svært populær blant folket.

- Dette har jeg aldri fått noen konkret henvendelse om, så det har jeg ikke hatt noen mulighet til å stilling til. Dette blir et rent hypotetisk spørsmål, sier Geir Lippestad selv til NRK.

Han uttaler imidlertid til statskanalen at det er hyggelig å høre at flere i Ap skal ønske seg ham i en slik rolle.

- Ærlig kar Leder i Oslo Ap, Jan Bøhler skryter av Lippestad, både som aktiv politiker og som offentlig person.

- Han framstår som en ærlig kar med en ekte personlighet. Mange fikk nok stor respekt for ham under 22. juli-rettssaken, og han klarte å takle en utrolig vanskelig jobb. Han er også en viktig person i samfunnet, og et aktiv medlem lokalt som engasjerer seg på grasrota. Vi setter stor pris på å ha ham som et aktivt medlem, sier Bøhler til Dagbladet.

Overfor Dagbladet vil han imidlertid si lite om nominasjonsprosessen.

- Nominasjonen foregår fra august til november, og jeg kan vel ikke si at vi har noen spesielle i kikkerten ennå, vi har også politikk å jobbe med før den tid, sier Bøhler.

Bøhler er sikker på at det er viktig med et engasjement også utenom politikken.

- Politikere trenger en basis, og ikke bare erfaringer fra partilivet. Det er også viktig at man har en folkelig appell til velgerne, sier Bøhler.