INNE:  84 år gamle Thorvald Stoltenberg har fått nok personstemmer til at han får plass i Oslo bystyre. Det samme har Geir Lippestad. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
INNE: 84 år gamle Thorvald Stoltenberg har fått nok personstemmer til at han får plass i Oslo bystyre. Det samme har Geir Lippestad. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Lippestad og Stoltenberg inn i Oslo bystyre for Ap

Offentliggjorde valgoppgjøret i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Advokat Geir Lippestad og tidligere statsråd Thorvald Stoltenberg har begge fått plass i Oslo bystyre for Arbeiderpartiet.

Det ble klart i ettermiddag etter at valgstyret i Oslo kommune godkjente valgoppgjøret fra mandagens kommunevalg, og offentlige lista over bystyrekandidater som har fått plass i bystyret i Norges hovedstad.

Geir Lippestad fikk 6949 kumuleringer på Arbeiderpartiets valgliste i Oslo og ble dermed løftet inn i bystyret. Han sto egentlig på 33. plass på Aps valgliste og var langt fra sikret plass.

Arbeiderpartiet hadde 10 kumulerte plasser.

- Tusen takk! Geir Lippestad forteller til Dagbladet at han var på vei til barnehagen for å hente ungene da han fikk beskjed i ettermiddag om at han var stemt inn i Oslo bystyre.

 INNE:  Geir Lippestad har fått plass i Oslo bystyre. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
INNE: Geir Lippestad har fått plass i Oslo bystyre. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Dette er veldig hyggelig og overraskende, det må jeg si, sier Lippestad.

- At nesten 7000 mennesker har tatt seg bryet med å krysse av ved siden av mitt navn, det synes jeg er ordentlig inspirerende. Tusen takk til dere.

Advokaten forteller videre at han gleder seg til å ta fatt på oppgaven som bystyrepolitiker. I kveld skal han og familien feire.

- Ja, vet du hva, det tror jeg vi skal. Noe godt å spise og drikke blir det nok i kveld, sier en glad Lippestad til Dagbladet.

Stoltenberg fikk plass I bystyret fikk også 84 år gamle Thorvald Stoltenberg plass, far til tidligere statsminister Jens Stoltenberg. Stoltenberg sto helt nederst på Aps valgliste, på 65. plass, men fikk 3624 kumuleringer og 233 slengere.

Klokka 16.30 offentliggjorde og godkjente valgstyret i Oslo kommune valgoppgjøret fra mandagens kommunevalg.

På det åpnet møtet i Oslo rådhus fikk kandidatene fra hvert parti som ikke sto på såkalt kumulert eller sikker plass, vite hvor mange personstemmer de fikk, og om de dermed kom inn i Oslo bystyre eller ikke.

Disse sto på lista Blant de andre kjente personlighetene som ikke sto på kumulert plass og dermed var avhengig av personstemmer for å komme inn i Oslo bystyre var: Norway Cup-general Frode Kyvåg (Ap), tidligere AUF-leder Eskil Pedersen (Ap) og advokat Harald Stabell (Rødt).

Frode Kyvåg 4229 kumuleringer og får også plass i Oslo bystyre for Ap. Det samme får AUFer Prableen Kaur. Eskil Pedersen er blitt stemt inn som vararepresentant og fikk 2251 personstemmer.

Frode Kyvåg forteller til Dagbladet at han er overveldet over hvor mange personstemmer han fikk i valget.

 INNE:  Frode Kyvåg. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
INNE: Frode Kyvåg. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Og veldig takknemlig. Jeg tillater meg og ta dette som en tillitserklæring med tanke på det jeg har jobbet med hele tida, altså idrett og sport og unges oppvekstvilkår, sier Kyvåg.

- Jeg ser fram til å fortsette med det arbeidet, og som rykende fersk politiker gir dette meg en «go» for å vise at jeg klarer det, legger han til.

Filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen blir også vararepresentant for Arbeiderpartiet.

Advokat Harald Stabell fikk ikke en av Rødts tre plasser.

Kunstnerisk vara-benk For Miljøpartiet De Grønne har samfunnsdebattant Eivind Trædal fått nok personstemmer til at han får én av partiets fem mandater i bystyret.

På varabenken til MDG blir det kunstnerisk de neste fem åra. Forfatter Erlend Loe og deLillos-grunnlegger Lars Lillo-Stenberg har begge blitt stemt inn som vararepresentatner for partiet. Loe sto nest sist på MDGs valgliste, på 65. plass. Lillo-Stenberg sto på 62. plass.

Dagbladet oppdaterer saken!