Lippestad og Stoltenberg inn i Oslo bystyre for Ap

Offentliggjorde valgoppgjøret i ettermiddag.

INNE:  84 år gamle Thorvald Stoltenberg har fått nok personstemmer til at han får plass i Oslo bystyre. Det samme har Geir Lippestad. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
INNE: 84 år gamle Thorvald Stoltenberg har fått nok personstemmer til at han får plass i Oslo bystyre. Det samme har Geir Lippestad. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Advokat Geir Lippestad og tidligere statsråd Thorvald Stoltenberg har begge fått plass i Oslo bystyre for Arbeiderpartiet.

Det ble klart i ettermiddag etter at valgstyret i Oslo kommune godkjente valgoppgjøret fra mandagens kommunevalg, og offentlige lista over bystyrekandidater som har fått plass i bystyret i Norges hovedstad.

Geir Lippestad fikk 6949 kumuleringer på Arbeiderpartiets valgliste i Oslo og ble dermed løftet inn i bystyret. Han sto egentlig på 33. plass på Aps valgliste og var langt fra sikret plass.

Arbeiderpartiet hadde 10 kumulerte plasser.

- Tusen takk! Geir Lippestad forteller til Dagbladet at han var på vei til barnehagen for å hente ungene da han fikk beskjed i ettermiddag om at han var stemt inn i Oslo bystyre.

- Dette er veldig hyggelig og overraskende, det må jeg si, sier Lippestad.

- At nesten 7000 mennesker har tatt seg bryet med å krysse av ved siden av mitt navn, det synes jeg er ordentlig inspirerende. Tusen takk til dere.

Advokaten forteller videre at han gleder seg til å ta fatt på oppgaven som bystyrepolitiker. I kveld skal han og familien feire.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer