VENTER BARN: Geir Lippestads kone Signe Lippestad har termin noen uker før rettssaken starter. Advokaten har denne uka holdt kontakt med politiet via telefonen. Foto: Ørjan F. Ellingvåg
VENTER BARN: Geir Lippestads kone Signe Lippestad har termin noen uker før rettssaken starter. Advokaten har denne uka holdt kontakt med politiet via telefonen. Foto: Ørjan F. EllingvågVis mer

Lippestad skal ha barn rett før terror-rettssaken starter

Han og kona venter sitt åttende barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges desidert mest omtalte advokat de siste månedene, Geir Lippestad, som forsvarer terrorsiktede Anders Behring Breivik, skal ha barn bare noen uker før rettssaken skal starte våren 2011.

- Kona har termin bare noen uker før hovedforhandlingen starter. Vi skal ha en jente, sier Lippestad til Dagbladet.

Det blir familiens åttende barn.

Lippestad og kona Signe Lippestad har fra før én tre år gammel datter sammen. Han har i tillegg to døtre fra et tidligere ekteskap, mens hun har fire barn fra før. Den eldste er 19 år.

Skulle være hjemme Geir Lippestad hadde egentlig planlagt å være hjemme sammen med familien i månedene etter fødselen, men den planen har han måttet gå bort fra etter at han fikk oppdraget med å forsvare Breivik.

- Jeg hadde egentlig tenkt til å ta to måneders permisjon etter fødselen, men jeg kan ikke søke retten om det nå. Jeg håper jeg får blitt med på fødselen og at jeg får mye bedre tid til å være med familien etter at saken er over, sier Lippestad til Dagbladet.

Lippestads ene datter er multihandikappet og bortimot døv.

- Jeg har vært mye sammen med henne også i disse siste månedene, men jeg må dessverre innrømme at jeg har hatt mindre tid til de andre. Men jeg tenker at jeg heldigvis vil få mye bedre tid så fort saken er over og at vi får ha det til gode, sier Lippestad.

Takker familien Etter 22. juli har han hatt et enormt arbeidspress. Han har fått innsikt i detaljene i terrorsaken, deltatt i maratonlange avhør og måttet håndtere oppmerksomhet fra presse fra verden over. Lippestad sier støtten fra familien og medforsvarerne hans har vært avgjørende for at han har klart arbeidspresset.

- De første ukene kunne kona mi for eksempel helt bevisst slå av nyhetene. Jeg kunne da si at jeg måtte følge med, fordi det var viktig for saken, mens hun ga beskjed om at vi måtte koble av og gjøre andre ting. Jeg er veldig glad for at hun gjorde det, sier han.