Lippestads barndomsvenn bombet Østbanehallen

Lippestad brukte vennens skjebne da han prøvde å forstå Breivik.

I 1982: En hjemmelaget tidsinnstilt bombe detonerte i en oppbevaringsbok på Oslo Østbanestasjon. En kvinne på 19 år ble drept og 11 personer såret. Foto: NTB / Scanpix
I 1982: En hjemmelaget tidsinnstilt bombe detonerte i en oppbevaringsbok på Oslo Østbanestasjon. En kvinne på 19 år ble drept og 11 personer såret. Foto: NTB / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Geir Lippestads bok «Det vi kan stå for» ble lansert i dag.

I boka forteller advokaten, som ble et av Norges mest omtalte navn da han ble forsvarer for terroristen Anders Behring Breivik, hvorfor han valgte å takke ja til forsvareroppdraget. Og hvordan opplevelser fra hans egen oppvekst hjalp ham med å prøve å forstå de uforståelige terrorhandlingene.

Utstøtt og hatet Han skriver om kompisgjengen sin fra ungdomstida.

- Tre av oss ble henholdsvis lege, ingeniør og advokat mens de andre har slitt tungt på hver sin måte med alvorlige forbrytelser på rullebladet, skriver han.

Lippestad mener vennenes skjebner var med på å få ham til å «orket å jobbe 12-14 timer hver dag for å ivareta interessene til en demon».

- Det egentlig svaret på disse spørsmålene finner jeg nok i hva som skjedde med de tre kameratene mine som ble utstøtt og hatet fordi de ikke greide å tilpasse seg felleskapet. Jeg har brukt mye tid i livet mitt på å tenke på dette: Hvorfor var det akkurat disse tre guttene som havnet på den andre siden av streken, mens jeg og to andre kamerater havnet på den andre siden?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer