Lippestads bok ikke inn for disiplinærutvalget

Hovedstyret i Advokatforeningen med enstemmig vedtak.

 IKKE OPP TIL VURDERING:  Et enstemmig hovedstyre i Forsvarergruppen i Advokatforeningen har bestemt at Lippestads bok om Anders Behring Breivik ikke skal vurderes i disiplinærutvalget. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
IKKE OPP TIL VURDERING: Et enstemmig hovedstyre i Forsvarergruppen i Advokatforeningen har bestemt at Lippestads bok om Anders Behring Breivik ikke skal vurderes i disiplinærutvalget. Foto: Jørn H. Moen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedstyret viser i sin begrunnelse til opplysningene om at Anders Behring Breivik har fritatt advokat Geir Lippestad fra taushetsplikten, og oppfordret ham til å skrive bok om sine opplevelser og sin versjon av 22. juli-saken, skriver Aftenposten.

Geir Lippestad ble kritisert av flere advokater da han ga ut boken «Det vi kan stå for» tidligere i år.

De mente han kunne ha brutt taushetsplikten overfor sin klient. Forsvarergruppen i Advokatforeningen ba derfor hovedstyret om å vurdere boken.

Selv om hovedstyret fredag avgjorde at man ikke skal bringe Lippestad inn for disiplinærutvalget, så understreker de at bokutgivelsen ikke er uproblematisk:

«Hovedstyret vil imidlertid tilføye at dette ikke må oppfattes slik at man anser det uproblematisk å utgi en bok som inneholder klientskildringer selv om klienten har gitt sitt samtykke til dette. Det gjelder særlig dersom det i boken gis negative beskrivelser av klienten. (...), skriver advokatforeningen i pressemeldingen.

Lippestad har forklart at Breivik fritok han fra taushetsplikten, og Breivik bekreftet dette i en skriftlig erklæring 6. mai.

(NTB)