Sommerjobb

Lisa (26) tjener 100 000 i måneden i sommerjobben

- Jeg søkte ikke jobben for pengene.

FIKK JOBBEN: Lisa Henning (26) skal jobbe som konsernsjef for Adecco i sommer. Foto: Pressebilde
FIKK JOBBEN: Lisa Henning (26) skal jobbe som konsernsjef for Adecco i sommer. Foto: PressebildeVis mer

I flere år har rekrutteringsselskapet Adecco Group i Sverige latt en ung person ta over jobben til konsernsjefen i en måned. Vedkommende skal jobbe parallelt med selskapets nordiske leder, og får en månedslønn på svimlende 100 000 svenske kroner (ca. 92 000 norske kroner).

I år var det 4000 håpefulle som knivet som sjefsstillingen, og Lisa Henning (26) fra Stockholm slo dem alle, melder Expressen.

Til tross for at stillingen frister med en månedslønn de fleste av oss bare kan drømme om, var det ikke pengene som fikk Henning til å søke.

- Det som lokket meg, var at vi søkte med en hjertesak, og jeg ville få muligheten til å jobbe med mangfold og integrering, som betyr mye for meg, sier hun til Dagbladet.

Spare og reise

26-åringen har en bachelorgrad i økonomi, og har ellers jobbet i utlandet som reiseguide. Da var hun vitne til store forskjeller, og innså viktigheten av å jobbe med mangfold.

- Dette vil jeg fortsette å jobbe med videre. Jeg liker å jobbe med mennesker, sier hun.

- Kommer du til leve annerledes nå som du får en så høy månedslønn?

- Jeg har tenkt å spare en del, slik at jeg har muligheten til å jobbe videre med dette på egen hånd, og ha pengene som en buffer. Men jeg har også tenkt å reise en del etterpå.

Ny kunnskap

Henning synes det er spennende å få muligheten til å jobbe som konsernsjef til tross for at hun bare er 26 år gammel.

- Unge har ofte nye tanker og kunnskap som ikke alltid slippes gjennom på grunn av alderen, så jeg tror dette blir lærerikt både for meg og Adecco, sier hun.

- Hvorfor tror du at du ble valgt over 4000 andre søkere?

- Jeg tror det er en kombinasjon av at jeg har et stort engasjement og direkte erfaring med min hjertesak, og at jeg liker å utfordre meg selv.

SJEFEN: Torben Sneve, Adeccos nordiske leder, og Lisa Henning skal jobbe sammen i sommer. Foto: Pressebilde
SJEFEN: Torben Sneve, Adeccos nordiske leder, og Lisa Henning skal jobbe sammen i sommer. Foto: Pressebilde Vis mer

Fornøyd

Adecco-gruppens nordiske leder Torben Sneve skal jobbe side om side med Henning i sommer. Han er svært fornøyd med det nye tilskuddet.

- Lisa har akkurat de kvalitetene og den nysgjerrigheten som kreves av framtidige ledere. Hun har et sterkt engasjement for likestilling og mangfold, og jeg gleder meg til å følge hennes arbeid med disse problemene i vår organisasjon i sommer, sier han i en pressemelding, ifølge Aftonbladet.