Lisa (36) filmet fuglemassakre: - Det er for jævlig og grotesk

Mann gikk løs på terneunger med rake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lisa Eidissen (36) ble i ettermiddag vitne til en ubehagelig scene på taket av en bensinstasjon på Finnsnes i Troms.

En person ikledd regnklær går på taket med ei rake og regelrett dreper terneunger som trolig ikke var mange dagene unna å være flygedyktige.

Eidissen filmet hendelsen. Etterpå la hun videoen på sosiale medier, og i skrivende stund har den blitt sett nesten 20 000 ganger på Facebook, og blitt delt omtrent 400 ganger fra hennes personlige Facebook-profil.

Det var Folkebladet som først omtalte saken.

Fått nasjonal støtte - Nå har jeg fått Naturvernforbundet og Ornitologisk institutt med meg - så nå skal ikke denne dyremorderen slippe unna, sier 36-åringen på telefon til Dagbladet.

Hun omtaler det hele som et drapsrituale, og dokumenterte episoden for at mannen med raka ikke skal få slippe unna.

- Hvis jeg hadde stoppet ham, hadde de lidd enda mer, for da hadde de vært skadet for livet uansett.

Videre forteller hun at av og til oppfører voksne terner seg aggressivt mot enkeltpersoner, men at hun aldri har sett noen reagere på et slikt vis.

Til Folkebladet forteller eieren av bensinstasjonen, Preben Rydningen, at dette ikke er en akseptabel måte å håndtere dyr på, og poengterer at han ikke stiller seg bak hva som har skjedd.

Vil gå til sak Eidissen er oppskaket av det hun var vitne til, og vurderer nå å gå til sak og anmelde hendelsen.

- Jeg har blitt oppfordret av både venner og andre privatpersoner, i tillegg til Norges naturvernforbund, til å gå til politiet, sier dyrevennen.