- DREPT: Svenske Lisa Holm (17), til høyre, var savnet i fem dager før hun ble funnet død, ifølge politiet drept. Her fra dagene etter hun ble funnet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
- DREPT: Svenske Lisa Holm (17), til høyre, var savnet i fem dager før hun ble funnet død, ifølge politiet drept. Her fra dagene etter hun ble funnet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Lisa Holm (17) ble ikke drept der hun ble funnet død

«Bilde tatt ved tilfeldighet viser de tre legge fra seg eller ta med seg noe i terrenget fra en parkert bil.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 17-åringen ble meldt savnet etter endt arbeidsdag på en kafé i Kinnekulle i Sverige 7. juni. Fem dager seinere ble hun funnet død, ifølge politiet drept, ved et gårdsanlegg noen kilometer unna.

Nå melder Göteborgs-Posten at Lisa Holm ikke ble drept på stedet der likfunnet ble gjort.

Har reist tilbake til Litauen De siktede i saken, et brødrepar fra Litauen som jobbet på en låve rett over veien fra der Lisa jobbet, og den enes kone, skal ha blitt fotografert ved en tilfeldighet, ifølge avisa.

Det skal være ukjent hvilken dag bildet ble tatt, men bildet skal vise de tre «legge fra seg eller ta med seg noe i terrenget fra en parkert bil», hevder avisa.

- Det kjenner jeg ikke til, sier statsadvokat Anette Olsson til Göteborgs-Posten.

- Vi kan ikke kan kommentere saken når den er under etterforskning. Jeg kan si at etterforskningen som nå pågår hovedsaklig dreier seg som analyse av de funnene som er gjort i saken, sier hun til Dagbladet.

Den eldste av de to brødrene er siktet i saken, mens den yngste mannen og kvinnen er løslatt. De har reist tilbake til Litauen, ifølge statsadvokaten.

- Om etterforskningen går dithen at vi kan ta ut tiltale mot de mistenkte, så blir de kalt inn. De er borgere av et EU-land, så det blir ikke så vanskelig å få dem til å komme hit, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sperret av De tre litauerne ble pågrepet i boligen de delte, som ligger omlag 500 meter fra kafeen der Lisa jobbet. Derfra fører en skogsbilvei til gårdsanlegget der Lisa ble funnet drept.

I dagene etter pågripelsen ble flere hus i området avsperret i forbindelse med drapsetterforskningen, deriblant de to nærmeste husene til gårdsanlegget.

Politiet ville ikke kommentere hva som var bakgrunnen for avsperringene, annet enn at de kunne bekrefte at avsperringene ble gjort i forbindelse med saken.

Samtidig jobbet krimteknikere i låven der de to brødrene hadde jobbet med å restaurere taket. Der ble det første funnet i saken, jentas hanske, gjort.

Med spader, munnbind og kamera, utstyrt med heldekkende, hvite drakter, jobbet krimteknikerne i låven helga etter at jenta ble funnet død.

LES OGSÅ: 187 mystiske minutter: Lisa (17) sender en SMS til faren, sier hun kommer hjem. Det er siste livstegn. Fem døgn senere blir funnet død

LES OGSÅ: «En stor, veltrent politimann sitter og rister og gråter bak et uthus»

LES OGSÅ: Foreldrene til drepte Lisa (17): - Klem barna deres ofte og mye. Du vet aldri når det er for sent