Lisa Maria Hareide forsvarer ektemannen fra nettmobberne - er oppgitt over Sandberg

Reagerer på hets.

REAGERER: Lisa Maria Larsen Hareide forsvarer ektemannen fra nettmobberne.  Her er hun fotografert i forbindelse med kommunevalget i høst. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
REAGERER: Lisa Maria Larsen Hareide forsvarer ektemannen fra nettmobberne. Her er hun fotografert i forbindelse med kommunevalget i høst. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Både i går og i dag har Frp-nestleder Per Sandberg kommet med sleivspark til Krf på sin offentlige facebookside. Sandbergs ytringer har generert hundrevis av hatefulle kommentarer fra lesere mot Krf-leder Knut Arild Hareide.  

Blant økenavnene han får er «landsforræder» og «SutreKnut Hårsåre». En person skriver at han ikke engang er «verdt sitt eget pissvann». Også Venstre-leder Trine Skei Grande får gjennomgå, med flere nedsettende kommentarer om utseendet hennes.  

Nå tar Lisa Maria Hareide et oppgjør med hetsen på sin facebookside. 

«Stolt av mannen som viser nestekjærlighet i praksis.  Trist over å vite at Norge har menn og kvinner som kommer med slike ytringer. Oppgitt over Per Sandbergs mangelfulle støtte. Hadde faktisk forventet mer, men dagen er ennå ung, så jeg velger å vente og håpe på at forventningene allikevel inntreffer.», skriver hun. 

LES OGSÅ: Ber Krf skifte side: - Det er jo tydelig at de mistrives

Overfor Dagbladet ønsker hun ikke å utdype meldingen, men hun synes det er greit at den omtales, og sier hun står inne for den. 

Ba om sideskifte Det var mandag formiddag at Frp-nestlederen kom med den første kontroversielle facebook-posten - hvor han rett og slett ba Krf om å skifte side i politikken med umiddelbar virkning. 

«Kan ikke bare KrF ta skrittet? Inngå ekteskap med Ap og venstresiden nå, rett å slett respektere velgerne. Eller er det for mye forlangt, selvfølgelig er det for mye!», skriver han. 

Kommentaren ble postet sammen med en avisartikkel hvor Krfs fylkesledere tar til orde for å inngå et asylforlik på Stortinget uten Frp. 

Utdypet Sandberg ønsket ikke å snakke med Dagbladet verken mandag kveld eller i morges - men utdyper uttalelsen sin på Facebook i morges: 

«Dette sier jeg etter at fylkeslederne i KrF, nok en gang «truer». Gang etter gang har dette skjedd. Nå mener de at Frp bør skvises i Stortinget. I tillegg er Bondevik på banen og er «trist» og ber om at Frp boikottes. Det er jo tydelig at KrF mistrives, ja rett å slett er ulykkelige.», skriver han på Facebook. 

I går møttes alle partiene på Stortinget til sonderinger for å undersøke mulighetene for et asylforlik - uten at partene ble enige om noe. I dag starter regjeringen forhandlingene mellom regjeringen og samarspartiene for å prøve å bli enig om statsbudsjettet for neste år.

- Det blir tøffe forhandlinger, og vi hadde hatt en bedre start uten Sandbergs kommentar i går, sier parlamentarisk leder Hans Olav Syversen i KrF til Dagbladet.