FLYKTNINGKRISA:

Lisbeth ga flyktningfamilie skyss, kanelboller og en kopp kaffe. Nå er hun dømt

- Vi lærer våre barn at de skal hjelpe andre, mens rettssystemet sier det motsatte. Jeg er sjokkert, sier ektemannen.

DYR KAFFEKOS: Lisbeth Zornig Andersen (n.2 f.v) og mannen ga denne syriske flyktningfamilien skyss, kanelboller og litt kaffe. Nå har en domstol bestemt at de må betale 50 000 for å ha hjulpet familien. - Vi er sjokkert og vurderer å anke, sier Andersen og mannen til Dagbladet. Foto: 
DYR KAFFEKOS: Lisbeth Zornig Andersen (n.2 f.v) og mannen ga denne syriske flyktningfamilien skyss, kanelboller og litt kaffe. Nå har en domstol bestemt at de må betale 50 000 for å ha hjulpet familien. - Vi er sjokkert og vurderer å anke, sier Andersen og mannen til Dagbladet. Foto:  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den 7. september i fjor var Danmarks tidligere barneombud, Lisbeth Zornig Andersen, på vei hjem fra et foredrag. På veien foran seg ser hun fire voksne og to små jenter. Hun stopper opp, og tar de seks personene med seg i bilen.

- Jeg tok med meg flyktningene til min mann. Der fikk de gå på toalettet, drikke te og spise kanelboller. Ingen av oss trodde dette var brudd på noen lov. Vi ville jo bare hjelpe, sier Andersen til Dagbladet på telefon.

- Får ikke gå på do

Denne uka ble både hun og mannen dømt for å ha hjulpet flyktningene. De må betale 50 000 kroner i bot, skriver The Independent.

- Jeg er overrasket over at Danmark har så fremmedfiendtlige lover. Det er veldig veldig trist. Hvis denne dommen blir gjeldende, kan jo ikke en gang flyktninger få gå på do hos privatpersoner uten at disse blir straffet, sier Andersen til Dagbladet.

Hennes meddømte, mannen Mikael Lindholm, er enig.

- Vi hjalp en syrisk familie da det var kaos på veiene. Vi spurte til og med politiet om det var ulovlig å ta dem med, men de ga oss ikke noe svar. Jeg er svært overrasket over dommen, skriver han i en mail til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer