Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lisboa den nye magneten

Stadig flere nordmenn drar på storbyferier, men færre velger å dra til London. En storbyferie koster ikke mer enn noen tusenlapper. Lisboa og Barcelona er to byer som seiler opp som ditt og mitt førstevalg når vi skal på byferie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fortsatt troner London på toppen over nordmenns favorittstorbyer, men tall fra Den Norske Reisebransjeforening viser at færre av oss dro til London i fjor. Dagbladet får opplyst at det er for tidlig å trekke noen konklusjoner av nedgangen fra 75 500 nordmenn i 1997 til knappe 68 000 nordmenn i fjor.

- Mange av oss har alt vært i London, og vi velger nok i større grad enn tidligere andre byer når vi skal ha ferie, sier produktsjef Tonje Løkaas i Star Tour til Dagbladet.

Til tross for dette er London fremdeles nordmenns suverene førstevalg. Dette henger nok sammen med de mange billigtilbudene fra flybransjen, og fotballinteressen.

Roma øker

Roma og Paris har byttet plass på lista over de mest populære byene. Nesten 20 000 nordmenn var på ferie i hver av disse byene i fjor.

Storbyferie øker langt mer enn alle andre former for ferie. Dette har reisearrangørene tatt hensyn til, og øker nå ferietilbud til flere byer.

- Det er en trend at folk har mindre tid og derfor velger korte, men hyppige turer. Det er ikke uvanlig at man tar flere langweekender i løpet av et år framfor en lang utenlandsferie. Videre har media de siste åra satt fokus på mindre tradisjonelle reisemål, noe som har ført til økt interesse blant folk til å prøve noe nytt, sier Løkaas.

De store utfordrerne til de mer etablerte byene, er Lisboa og Barcelona. I fjor var det nesten like mange som reiste til Lisboa som til Praha i Tsjekkia. At Praha stagnerer kan skyldes mangel på hotellkapasitet.

Lengre

I reiselivsbransjen regner man med en årlig vekst på 25 prosent i salget av storbypakker. Den samme prosentvise økningen er også tendensen i resten av Europa .

- Hva så med framtida?

- I løpet av noen år vil vi nok se flere tilbud på langweekend-opphold i byer utenfor Europa. Vi ser allerede at mange tilbringer en helg i Beijing eller New York, sier Tonje Løkaas.