Lisboa-traktaten ratifisert i Sverige

Motstanderne klarte ikke overbevise Riksdagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksdagen i Sverige har sagt ja til EUs reformtraktat. Motstanderne klarte ikke å rake sammen den seksdelen av de folkevalgte som måtte til for å stanse traktaten.

De fire regjeringspartiene Moderaterna, Folkpartiet liberalerna, Kristdemokraterna og Centern gikk inn for ratifikasjon av traktaten sammen med opposisjonspartiet Socialdemokraterna.

Dermed lyktes ikke traktatmotstanderne i Vänsterpartiet og Miljöpartiet de gröna i å samle den seksdelen av Riksdagen som var nødvendig for å stanse forslaget, til tross for at enkelte sosialdemokrater unnlot å avgi stemme.

Maratondebatten om Lisboa-traktaten begynte torsdag ettermiddag, og det drøyde til rundt 23.30 før debatten ble avsluttet med votering, skriver avisa Dagens Nyheter.

243 folkevalgte stemte for ratifikasjon av Lisboa-traktaten, mens 39 stemte mot. 13 representanter unnlot å avgi stemme, og de siste 54 representantene møtte ikke opp.

Prosessen i EU har pågått i flere år. Tsjekkia sitter fortsatt på gjerdet i saken, og det er uklart hvordan EU skal håndtere nei-flertallet i Irlands folkeavstemning om traktaten.

(NTB)

 

STORT FLERTALL: 243 stemte for å ratifisere Lisboa-traktaten. Foto: Leif R Jansson/Scanpix
STORT FLERTALL: 243 stemte for å ratifisere Lisboa-traktaten. Foto: Leif R Jansson/Scanpix Vis mer