Liseberg vraker ulykkes-karusellen

For skadet til å repareres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Liseberg i Gøteborg vraker karusellen Rainbow, som i går ettermiddag datt rett i bakken med 40 personer om bord. Det melder Aftenbladet.se.

Det er konkludert med at attraksjonen er alt for skadet til å bli reparert.

Karusellen, som er av typen «flygende teppe», har vært i drift siden 1983.

30 personer ble skadd etter ulykken tirsdag, blant dem fem norske barn og ungdommer. Tre personer er ennå ikke utskrevet fra sykehuset. Det er tre voksne svensker som har alvorlige bekkenskader, opplyser politiet.

Henter eksperthjelp

Ulykken er ikke alvorlig nok til at den svenske havarikommisjonen skal granske den. Det er i stedet politiet som skal etterforske ulykken.

- Vi fotograferte området i går, og i dag har vi startet de tekniske undersøkelsene. Vi kommer til å innhente eksperthjelp for å gå gjennom de tekniske detaljene på attraksjonen, opplyser pressetalsmann Thomas Fuxborg ved politiet i Vestra Götaland til NTB onsdag.

Politiet vil også vurdere om fornøyelsesparken har brutt sine pålagte sikkerhetsrutiner, og dermed kan stå strafferettslig ansvarlig.

Liseberg vraker ulykkes-karusellen

Les også: Isabelle (13) skal aldri kjøre karusell igjen.

- Bråket, men ikke i dårlig stand

Tidligere har det blitt oppgitt at et ødelagt kulelager kan være årsaken til at Rainbow kollapset. Dette tilbakevises overfor Dagens Nyheter av Lisebergs visedirektør Mats Wedin.

- Det finnes ingen teknisk undersøkelse som viser det. Påstanden er tatt helt ut av luften. Utredningen får vise hva som er årsaken til ulykken. Vi vil gjerne vite om det var en feil med konstruksjonen eller materiale, sier han.

Flere ansatte har tidligere klaget over at karusellen knaker, og at sikkerhetsbøylen på karusellen ikke var god nok. Wedin sier at det ikke er noe som tilsier at en gammel attraksjon er dårligere enn en ny.

- Det handler om hvordan man tar vare på den. Attraksjonen er dessuten helrenovert i 2003. Den bråker litt, men det har den alltid gjort. Det kan kanskje tolkes som om den er i dårlig stand, sier han.

TILBAKE TIL HVERDAGEN: Publikummere kunne se karusellen Rainbow bak et gjerde på Liseberg onsdag.