UTILSIKTET: En oversikt over antallet ansatte ved Forsvarets etterretningstjeneste dukket opp på nett. Bildet viser organisasjonens hovedkvarteret på Lutvann. Foto: DAGBLADET
UTILSIKTET: En oversikt over antallet ansatte ved Forsvarets etterretningstjeneste dukket opp på nett. Bildet viser organisasjonens hovedkvarteret på Lutvann. Foto: DAGBLADETVis mer

Liste over etterretningsansatte dukket opp på nett

Forsvaret meldte selv de strengt sikkerhetsgraderte opplysningene til Brønnøysundregistrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Forsvarets etterretningstjeneste har innrapportert antall ansatte til Brønnøysundregistrene, og opplysninger som er strengt sikkerhetsgraderte dukker dermed opp på internett.

Forsvaret innrømmer at det ikke så rekkevidden av å gjøre dette, melder NRK.

- Vi må innrømme at vi ikke ønsker denne informasjonen ute. Vi må se på hvordan vi kan beskytte denne informasjonen på best mulig måte. Vi vil gå i dialog med de rette myndigheter for å se om det finnes andre rapporteringsmuligheter, sier oberstløytnant Bent-Ivan Myhre, pressetalsmann i Forsvarsdepartementet.

Når opplysningene foreligger i Brønnøysundregistrene, er veien kort til nettjenester som BizWeb og Proff.

- Dette er veldig bekymringsfullt. Informasjonssamfunnet krever bedre teknisk kompetanse enn det Forsvaret ser ut til å ha for å sikre seg bedre informasjonskontroll, for den er åpenbart ikke god nok, sier sikkerhetsforsker Peter Burgess ved Institutt for fredsforskning (Prio).

Lørdag meldte NRK at adressen til regjeringens hemmelige krigshovedkvarter ligger tilgjengelig via kataloger på internett, og at plantegninger av området lå ugradert hos Riksarkivet.

I dag hentet Direktoratet for samfunnssikkerhet og sivilt beredskap (DSB) flere esker med gradert informasjon.

(NTB)