Listeriabakterien funnet i økologisk ost

Trøndelag-meieri i søkelyset. Levert flere steder i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Foreløpige prøver viser at listeriabakterien som har ført til to dødsfall ved sykehus, stammer fra ost. Det er funnet høyt antall listeriabakterier i prøver av camembert fra Varø Gardsmeieri i Trøndelag.

Virksomheten har derfor trukket tilbake to partier camembertost av merket Namcam og to partier brieost av merket Varø brie fra markedet.

Begge ostene har holdbarhetsdato 23.10.07 og 31.10.07.

Mattilsynet advarer publikum mot å spise disse ostene, dette gjelder spesielt gravide, skriver Mattilsynet i en pressemelding. 

- Jeg beklager

- Jeg beklager sterkt det som har skjedd. Men jeg vil ikke kommentere dette ytterligere, dere får snakke med Mattilsynet i Steinkjer, sier Siv Lænn til Dagbladet.no.

Hun har sammen med Knut Jünge siden 1991 drevet gården og gårdsysteriet som har levert den smittede osten. Gården har siden 2001 vært godkjent som økologisk produsent.

I dag  ble det oppdaget et tilfelle av listeriasmitte hos en pasient ved Rikshospitalet Helseforetak, skriver Aftenposten.no.

- Kast alt

I Mattilsynet er nå arbeidet med å spore ned osten i full gang. Totalt er det produsert 203 kilo, og den er spredd flere steder i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer