Listeriafunn i Finsbråten-grillpølser

Forbrukere bes kaste grillpølser og Vita hjertego.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kjøttvareprodusenten Finsbråten ber alle som har kjøpt grillpølser av merket Finsbråten og Vita hjertego om å kaste dem på grunn av listeriabakterier.


- Alle Finsbråten-grillpølser, det vil si Finsbråten Grillpølser 500g, Ostegrill m/jalapeño 600g, Gourmetgrill 600g, Grillpølser MerSmak 500g samt Vita hjertego grillpølser 420g på markedet kalles tilbake, opplyste Finsbråten i en pressemelding natt til fredag.


Årsaken til tilbakekallingen er at det er påvist bakterier av typen listeria monocytogenes i enkelte produksjoner av Finsbråten Grillpølser og Vita hjertego grillpølser.


- Alle grillpølser fra Finsbråten og Vita hjertego kastes. Vi beklager sterkt det som har skjedd, heter det i pressemeldingen.

Listeriabakterien blir vanligvis uskadeliggjort ved varmebehandling, i dette tilfellet ved at pølsene trekkes ved cirka 80 grader i åtte minutter, eller ved at de stekes.


Listeriabakterien kan gi infeksjoner og risikogruppene er gravide, eldre og personer med nedsatt immunforsvar. Særlig alvorlig kan en slik infeksjon være hos gravide.


Listeriainfeksjon kan gi influensalignende symptomer med magesmerter og feber, og man kan også få kraftige hodesmerter. Det er viktig å oppsøke lege umiddelbart hvis det er mistanke om infeksjon.


Listeria er en bakterie som oftest forekommer i kjøtt, melkeprodukter og i rå grønnsaker.


(NTB)

 

<strong>KAST DISSE:</strong> Har du kjøpt grillpølser fra Finsbråten eller Vita hjertego-pølser bør du kaste dem. Foto: Finsbråten
KAST DISSE: Har du kjøpt grillpølser fra Finsbråten eller Vita hjertego-pølser bør du kaste dem. Foto: Finsbråten Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer