Listesensur

Gi oss strykningene av politikere tilbake!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Drammen har åtte av 15 Ap representanter minoritetsbakgrunn. Gjennom å krysse av på listen ble rekkefølgen på delegatene til dels snudd på hode, samtidig avdekker VG at flere rusmisbrukere ble tilbudt penger for stemmen.

Situasjonen i Drammen kan ikke komme som en overraskelse på de som har fulgt valgtrender de siste årene. Mange løftet fram viljen til å kumulere som en maktfaktor før valgdagen. Etter forrige kommunevalg skrev fler aviser om den historiske situasjonen i Oslo bystyret, da våre nye landsmenn for fire år siden måtte si seg fornøyd. Med kumuleringer gjenspeilet bystyresalen i hovedstaden for første gang den etniske sammensettingen i bybildet.

Hva få diskuterte var at de 20% med minoritetsbakgrunn i Oslo bystyre 2003 var spredd på to partier, og da er hensikten i representasjon tapt.

Demokrati handler om politisk representasjon, og er ikke et spørsmål om å liste et visst antall kvinner, homofile eller minoritetsrepresentanter. Av og til bare virker det sånn fordi samfunnet til en viss grad erkjenner at kvaliteten på et demokrati måles i hvordan vi tar vare på minoriteter. Vi verdsetter representativitet gjennom gruppetilhørighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer