KrFs retningsvalg

Listhaug: - Hareide må sjøl stå til ansvar

Frp-nestlederen har hittil forholdt seg taus til Knut Arild Hareides oppgjør med Frp. Nå tar Sylvi Listhaug til motmæle.

FORFATTER: Sylvi Listhaug håper på debatt når hun gir ut boka Der andre tier, i samarbeid med Lars Akerhaug. Hun mener nordmenn bør vise større takknemlighet for landet de bor i. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
FORFATTER: Sylvi Listhaug håper på debatt når hun gir ut boka Der andre tier, i samarbeid med Lars Akerhaug. Hun mener nordmenn bør vise større takknemlighet for landet de bor i. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er skuffet over framstillingen til Hareide om at vi har annenrangs verdier, til tross for at vi har hatt et godt samarbeid de siste årene. Hareide framstiller det skjevt og underkommuniserer eksempelvis de anti-israelske holdningene i både Ap, og spesielt SV og LO, som ønsker boikott av den eneste jødiske staten i verden, sier Sylvi Listhaug.

Bokaktuell

I neste uke utgir utgir hun boka Der andre tier. Dagbladet har fått tilgang til et av kapitlene, der Listhaug maner nordmenn til større takknemlighet for landet de bor i.

- Folk må slutte å være flaue og utakknemlige, men være stolte av hvor godt vi har det i Norge, sier Sylvi Listhaug.

- Vårt samfunn er bygd opp på en måte som gjør at vi har det bra. Det har ikke kommet av seg selv. Oljen har bidratt, men vår økonomiske velstand er i stor grad opparbeidet av generasjoner av nordmenn som har skapt verdier med utgangspunkt i to tomme hender. Det vitner om en grunnleggende dårlig samvittighet at det implisitt er vår skyld at de har det ille andre steder i verden. Men det handler ikke om oss, men hvordan disse landene styres, og hvordan politiske ledere beriker seg på bekostning av sine innbyggere. Vi ser også at våre bistandsmidler opp gjennom historien har blitt brukt til dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer