Listhaug: - Jeg skal være den jeg er, og ikke legge om stilen i det hele tatt

Mener hun ikke kan «være seg selv» i Justisdepartementet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stortinget skulle tirsdag stemme over et mistillitsforslag mot justisminister Sylvi Listhaug (Frp), en avstemning som kunne endt med regjeringskrise. I stedet våknet Norge opp til meldinga om at Listhaug selv valgte å gå av.

Den siste tida har vært preget av sterke meninger og stor debatt rundt Listhaugs Facebook-innlegg om at «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet».

- Det er viktig for meg å være meg selv, og det kan jeg tydeligvis ikke være i justisdepartementet, så derfor velger jeg å gå tilbake til Stortinget. Der har jeg tenkt til å være veldig aktiv, sier Listhaug på Dagsrevyen tirsdag kveld.

«En ren heksejakt»Hun beskrev den siste uka som surrealistisk, og kalte situasjonen for «en ren heksejakt» under pressekonferansen tirsdag morgen.

Listhaug uttrykte også at hun mener innlegget, som hun poengterte at hun har beklaget, har omgjort norsk politikk til «en barnehage».

- Du kaller norsk politikk for barnehage, men det er jo deg som har vært litt stor i munnen og som måtte tvinges til å si unnskyld?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer