Listhaug: - Man må klare å brødfø sin egen familie

Familiegjenforening kan i praksis bety en dobling av antallet innvandrere, mener regjeringen. SSB er uenige.

STÅR PÅ SITT:  Mange av høringsuttalelsene slipper å ta hensyn til det faktum at vi må tenke langsiktig på vegne av landet, sier Listhaug. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
STÅR PÅ SITT: Mange av høringsuttalelsene slipper å ta hensyn til det faktum at vi må tenke langsiktig på vegne av landet, sier Listhaug. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høringsfristen for regjeringens innstrammingsforslag i asylpolitikken gikk ut tirsdag, og et av de mest kontroversielle forslagene er å stramme inn retten til familiegjenforening og kravet om fire års arbeid eller utdanning i Norge.

Sylvi Listhaug (Frp) har i høringsforslaget pekt på at familiegjenforening innebærer en dobling av antallet som kommer til landet, selv om hun til NRK sier at dette kun er et anslag og at det er variasjoner fra år til år.

- Hovedpoenget vårt er å sørge for at vi strammer til familiegjenforening fordi dette er et punkt som innebærer at det kommer mange flere til Norge enn bare dem som er asylsøkere, sier Listhaug.

- Poenget vårt med å stramme til er at de som skal få familien sin til Norge, må greie å brødfø dem selv, sier Listhaug og peker på at regjeringen i høst hadde et bredt stortingsflertall i ryggen som ønsket å stramme inn nettopp dette området.

Har ører Statistisk sentralbyrå (SSB) skriver i sitt høringssvar at påstanden om at familiegjenforening i praksis betyr en dobling av antallet innvandrere, ikke har støtte i innvandringen til Norge slik vi har opplevd den til nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer