Listhaug: - Vi ser en gettoisering av Oslo

Nye tall fra SSB viser at etniske nordmenn flytter i hopetall fra bydeler med mange innvandrere. Raymond Johansen (Ap) er enig med Frp i at det ikke er en ønsket utvikling.

Oslo  20181024.
Sylvi Listhaug presenterte sin bok kalt 
"Der andre tier" som blir gitt ut på Kagge forlag.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Oslo 20181024. Sylvi Listhaug presenterte sin bok kalt "Der andre tier" som blir gitt ut på Kagge forlag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I perioden mellom mellom 2007 og 2017 vokste Oslos befolkning med 63.000, om lag like mange innbyggere som bor i Drammen. I samme periode var netto utflytting fra Oslo blant dem med norsk bakgrunn på 5000.

Netto økte altså Oslos befolkning med nærmere 70.000 innbyggere med innvandrerbakgrunn i perioden.

For å sette det i perspektiv er netto økning i innvandrerbefolkningen i Oslo i løpet av ti år om lag like mange som bor i Molde (27.000) og Arendal (44.000).

Flyttestrømmen i Oslo

Dette er kjent statistikk over utviklingen i hovedstaden, men Fremskrittspartiets stortingsgruppe ønsket å se på flytting også internt i Oslo. De fleste av Oslos bydeler ville hver for seg vært inne på topp 15-listen over Norges største kommuner, og det er store forskjeller mellom dem.

Dagbladet kan i dag publisere statistikk som viser hvordan flyttestrømmen internt i Oslo går helt ned på delbydeler. Bydelene i Oslo består av fem-ni delbydeler. Statistikken er laget av SSB på oppdrag fra Frp's stortingsgruppe.

Kort fortalt går flyttestrømmen for dem med norsk bakgrunn to veier: Fra bydelene med høy innvandrerandel og til sentrumsnære bydeler - eller ut av Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer